woensdag 13 november 2019

Slapen

Voor het eerst in tijden slecht(er) geslapen. Nou ja...ik werd rond een uurtje of 04.00 wakker en het lukte niet om weer in te dommelen.

Uiteindelijk na heel Blendle te hebben beluisterd via de app en dan toch maar wel het bedlampje aan en in een gewoon boek lezen rond een uurtje of 06.30 uur toch nog in slaap gevallen, maar met wakker worden merkte ik dat ik een beetje wattenhoofd had.

Zeker een tik van het Universum als ik mensen met een slaapprobleem niet serieus genoeg neem. Wat ik wel doe - dacht ik - maar ja, lessen zijn er om geleerd te worden.

En dus nam ik me voor om na de Flylady-taak in de badkamer - zo'n bevredigend gevoel als je al direct iets gedaan hebt als eerste in de ochtend - lekker te gaan douchen en mijn haar te wassen (dubbelop wakker worden) en de dag maar gewoon weer te beginnen. We zien wel wanneer de man met de hamer komt.

Installeerde, nou ja, eigenlijk is het gewoon een kwestie van backup maken in the cloud (en dat kan je ook automatisch laten doen), sim eruit (had niet zo'n speciaal iphone ding, maar een lange punaise werkt ook prima) en in nieuwe telefoon doen en kijken of alles werkt en is overgezet en eventueel nog wat apps bijwerken, mijn andere telefoon. Die kreeg ik van mijn dochter. Hoesje van de markt past gelukkig ook dus zo ben ik weer het baasje. En er kan weer iets van mijn Doe dat nou eens eindelijk lijst worden afgestreept.

Gisteren viel er een brief met het logo van de gemeente op de mat. Hoppa..direct openmaken en kijk maar wat de verrassing is. Voorheen zou ik al direct in de stress schieten van alleen het logo al. Nu merk ik dat ik veel laconieker ben. Joeheeee..de ouderwetse banenmarkt. Tien jaar geleden deden ze dat al en nu nog steeds. Verplicht nummer, dus eraan denken dat ik die dag schoon ondergoed aandoe.


Afbeelding van PixelAnarchy via Pixabay 

Gisteren heerlijk weer een stuk van mijn voorraadkast en een stuk keuken schoongemaakt. Tussen de buien door ook nog een rondje wandelschoenen ingelopen en blij dat ik toch maar wel een pluutje meehad. En nagedacht of ik dingen weer terugzet op diezelfde plek of juist opruim of weggeef. Dat geeft ook weer een fijn gevoel. Met een nieuwe blik naar oude zaken kijken.







3 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Goed van je dat je gewoon gaat wandelen, weer of geen weer. Je voelt je daarna altijdbeter is mijn ervaring. Al is het maar omdat je weer lekker warm binnen bent : )

En fijn dat die brieven van de gemeente minder stress veroorzaken.

Jeanneke zei

Wat goed dat je aan de wandel bent! Alle respect hoor.
Ik voel me er ook heerlijk fit (op alle fronten), vrij en gezond door. Loop al voor het derde jaar (internet/internationale wandelgroep) met 'Life After Money'-Ilona mee.
Kun jij ook doen, is leuk en een heerlijke stimulans.
Groetjes,

Jeanneke.

mirjam kakelbont zei

Klinkt toch als een heel goede dag na een "slechte" nacht. Als je echt wil weten wat slecht slapen is, mag je me mailen...
Heel goed dat je geen stress meer krijgt van die gemeentebrieven. Houden zo!