woensdag 27 november 2019

Fleabag

De humor in deze Britse serie is nogal venijnig maar daarom ook wel weer erg prettig voor mij. De hoofdpersoon heeft nogal traumatische gebeurtenissen achter de rug en die probeert ze op haar manier te verwerken. Ze heeft moeite met het onderhouden van relaties en een droog gevoel voor humor. Met haar vriendin had ze een eetcafe met als thema Cavia's.

Haar vader heeft na het recente overlijden van haar moeder weer een nieuwe liefde gevonden, haar zus heeft een man die zijn handen niet kan thuishouden en zijzelf is zoekende en altijd geinteresseerd.

Die 'stief'moeder wordt briljant gespeeld door Oliva Colman, die nu in The Crown op Netflix Elisabeth speelt, een nogal stijve en vooral formele vrouw.

Fleabag is te zien op Net5 en gisteren was de laatste aflevering van serie 1. Hoop dat ze de volgende reeks ook uitzenden, maar geen idee.

De schrijfster van Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, speelt ook de hoofdrol. Zij schreef ook het fijne "Killing Eve".




4 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

haha geloof het of niet ik schreef erover op mijn blog net en noemde je er ook in. leek mij echt iets voor jou. o en in mijn reactie op je vorig blogje had ik het er ook over.

Mirjam Kakelbont zei

Series zeggen me niets. Zelfs niet op Netflix. Denk gerust dat ik uit de Middeleeuwen stam. Maar cynisme is m'n beste vriendin (-:

Villasappho zei

Hou wel van Britse series, maar niet van reclame en het is toch afgelopen grote kans dat ik het nooit ga zien dus.

Bertiebo zei

Ik ga eens kijken. Lijkt me wel wat