maandag 18 november 2019

Maandag koffie tijd

En alweer een maandagochtend.

Gelukkig geen saaie maandagochtend-vergadering. Of een keek op de afgelopen week van de commerciele manager (meer meer meer!!).

Maar gewoon gezond weer opgestaan - en hoe bijzonder is dat alleen al - nadenken wat er vandaag op het programma staat, naast de normale Flylady routines en hoppaaaa...begin maar met de dag.

Haren wassen, want daar had ik gisteren geen zin in, witte was in de wasmachine en straks lekkere schone kussenslopen (en ook altijd de binnenslopen vervangen, niet van die gele zweetbloemen erop zoals vroeger thuis iewww), alles lekker doorlaten waaien, maar wel zo dat de regen niet naar binnen waait.

Rondje Bless the House gedaan en mijn eerste kopje vers opgegoten koffie gedronken. Verbaas me er eigenlijk best wel over dat er aan mijn situatie op financieel en werkvlak weinig positief is veranderd en er in feite ook geen positieve vooruitzichten te verwachten zijn, maar dat ik er stukken beter mee om kan gaan.

Het heeft geen zin om hier uren over te (vooral liggen) piekeren. Wel heeft het mij geholpen om te kijken wat de opties nog zijn en daarmee aan de slag te gaan. Bezuinigen en schrappen en soms slim kortingen krijgen of gewoon vragen. Maar ook heel blij dat ik van mijn kinderen dingen krijg aangeboden (eigenlijk dat ze zien en snappen wat nodig is) waardoor ik heerlijk films kan kijken voor nop (mijn zoon deelt zijn Netflix abonnement o.a met mij). Of dat ik van mijn dochter en schoonzoon een Chromecast cadeau heb gekregen en ik niet achter mijn laptop films en series hoef te kijken, maar ze kan casten naar mijn (ook al oudere,dus geheel niet smart of zo, eigenlijk gewoon een domme) tv. Heul fijn!

Gisteren was mijn verbinding met de tv niet te vinden, dus mijn chromecast maar even gereset en gelukkig vond de software de tv weer. Hoppa! Blij dat ik dat snap en zelf kan. De eerste twee afleveringen van de nieuwe serie van The Crown gekeken. Mooi gemaakt en ook leuk interview gelezen met de scriptschrijver van The Crown.

En na denken over het volgend jaar. Wat staat er gebudgetteerd, welke grote apparaten zijn aan vervanging toe (oh..dat lijstje heb ik al jaren en gelukkig houden de dure zaken het nog eventjes uit, maar ik reken er wel op DAT ze vervangen moeten worden gezien de te verwachten levensduur).
En dat dan slim vervangen, door een energiezuiniger apparaat wat ook weer goed is. Voor budget en milieu. Of een apparaat helemaal niet vervangen. Zoals een droger. Heb ik al jaren niet meer.

En nadenken over toeslagen. Wat is mijn in te schatten totale bruto inkomen over 2020. Niet te laag zetten zodat er maximaal wordt uitgekeerd, maar juist een te hoog inkomen opgeven, zodat het maandbedrag wat lager is. Terugkrijgen is altijd prettiger dan een naheffing krijgen. En ook dat monitor ik zorgvuldig. Of het nog klopt met de realiteit.

Gisterenmiddag lekker een eindje gelopen, maar wel bewust de route aangehouden waar er niet teveel gezellige gezinnetjes of happy couples lopen. En toen ik thuis was dacht ik dat ik daarna nog best even een boek in de bus bij de bibliotheek kon droppen, aangezien er voor vandaag regen verwacht zou worden en het toch stukken fijner fietst als het droog is.  Dat ik niet meer na hoef te denken, HOE ik dan moet opstappen, maar als een "gewoon" iemand de fiets uit de schuur pak, wegrij en voor ik het weet alweer terug ben. Gewoon, normaal, onopvallend.

Zo direct aan het onderdeel: "solliciteren" beginnen, maar eerst de was ophangen en daarna een tweede kop koffie. Omdat het kan.


Afbeelding van Daniel Mačura via Pixabay 


En zo gewoon is dat allemaal niet.








8 opmerkingen:

klaproos zei

Dat klinkt weer als een zeer productief dagje vandaag, heerlijk,
ik ga vandaag lekker veel niks doen, brood staat in de oven en dat ruikt heerlijk zo eerst maar eens lunchen met een heerlijke verse snee brood :-)

Happy Earl Grey zei

Gewoon kan zo ongewoon fantastisch zijn. Geniet ervan!

Anoniem zei

Solliciteren is als stofzuigen. Niemand heeft er zin in, morgen moet het weer en je moet niet nadenken maar gewoon doen..
Ik stuur keurig mijn sollicitaties eruit, eenrichtingsverkeer, ik hoor nooit iets terug. vinkje in het vakje en op naar het volgende op de lijst.

Petra1945 zei

Dank je wel, het bovenstaande bepaalt mij weer eens bij de (financiële) mogelijkheden en de fijne dingen van mijn leven... (de minder fijne vergeet ik dan lekker even!)

Mevrouw W. zei

Ik ben ook zo blij met onze Chromecast. Wij hebben ook Netflix en ik heb pas geleden dan toch ook maar een abonnement op NPO-Plus genomen en daar maak ik echt heel veel gebruik van.

Mirjam Kakelbont zei

Mentaal ben je enorm gegroeid. Gewoon ongewoon je schouders eronder zetten en doorgaan. Ik vind het knap van je!

Anoniem zei

Ben het met Mirjam Kakelbont eens: als je je blogs van nu en een jaar of twee jaar geleden vergelijkt is dat zo'n levensgroot verschil! Ja staat er gewoon weer en je gematigd optimisme schijnt weer veel vaker door je verhalen. Fijn!
Groetjes Carla

orriens nicole zei

Wat heerlijk lijkt me dat om te bemerken, dat je met een vervelende situatie minder moeite krijgt en dat je er beter mee kunt omgaan! Dat is een zegen, en ook een compliment voor je eigen aanpassingsvermogen.