vrijdag 4 september 2020

Ben ik te min??

Nu heb ik mijn hoop maar gevestigd op het winnen van de Staatsloterij.

Daar maak ik denk ik meer kans op dan uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek voor een functie waarvan ik denk, nee weet,  dat ik 'm pas als een handschoen. Waar anderen dat ook denken. Mij dat werk zien doen. Tsja...en dat is nog maar een sollicitatiegesprek he...

Dus uiteraard om feedback gevraagd. Ik wil weten waarom ik telkens na afloop het gevoel krijg nergens meer te voldoen aan de functie-eisen. Ben ik te min?



Hoe graag had ik tegen het trainingsbureau voor Moedertjes willen zeggen dat ik niet en nooit meer van hun diensten gebruik HOEF te maken want ik heb een baan. Een lange neus kunnen trekken. 

En dan hetzelfde voor de Keesmanager. Dahaaag..ik kan weer zelf mijn broek ophouden en ook nog eens in een zinvolle functie. 

Nope
Niets van dit alles
Back to square one.
Oftewel; weer terug naar niets.

Maar ook zing ik gewoon maar weer door. Misschien zijn we er wel bijna!!















8 opmerkingen:

Anoniem zei

Je had weer verwachtingen, misschien diep weggestopt, als dan een afwijzing komt, is dat hard. Niet leuk, dat klopt, maar het zal misschien eerder hun kortzichtigheid zijn, dan jouw falen.
Verwen jezelf maar een beetje, want je hebt meer verdiend dan je krijgt.

Mevrouw W. zei

Jammer! Je doet zo je best en toch is er iedere keer weer die afwijzing.

Marlou zei

ha Cellie,

we gaan met z'n allen duimen dat jij een hele vette pot wint bij de staatsloterij!
Moet kunnen.
Zeg maar tegen ons: "Ik heb een heeeeele grote prijs bij de Staatsloterij gewonnen!!"yeah!

van je hela hola houd er de moed maar in...

Prettig weekend en liefs van Marlou

nicole orriens zei

Wat irritant is dat toch als ze je dan weer afwijzen. Wat was de reden dan?! Ik kan me je gevoel helemaal voorstellen. Een afwijzing is toch nooit leuk. Zeker niet als je voor je gevoel ergens geknipt voor bent.

izerina zei

Een baan vinden was al moeilijk voor je. De steeds groter wordende groep werklozen die er is en nog gaat komen,maakt de kans nog kleiner. En dat heeft niets met jou en je kwaliteiten te maken

Marie zei

Wat een teleurstelling weer elke keer.
Wat geeft men als argument dat je niet wordt uitgenodigd?
Standaard antwoorden?
Ik neem aan dat je ook bij het uitzendbureau de deur plat loopt?z
Zo vervelend he steeds maar weer solliciteren.
Sterkte maar weer. Ik hoop dat er toch wat op je pad komt.

Iris Papilio zei

Helaas Cellie... snap dat je er wel een gefrustreerd door kunt raken!
Maar... je bent natuurlijk niet te min. Laat je niet kisten hoor en blijf geloven in jezelf!

johmar zei

Mijn dochter had ook heel veel moeite om een baan te vinden na haar opleiding. Op een gegeven moment heeft zij het maar opgegeven en was begonnen als afwasser in de horeca. Totaal niet wat zij wilde ,maar ze was tenminste af van het solliciteren en de druk om een baan te vinden. Na bijna 2 jaar afwassen kwam er ineens de kans op ander werk, ook niet iets waar voor ze geleerd heeft, maar het sluit wel aan bij haar liefde voor dieren, lekker in de buitenlucht en contact met andere mensen. Zij werkt nu als melker op een melkveebedrijf. En wat een transformatie zie ik in haar. Ze word uitgedaagd om buiten het melken ook andere dingen op te pakken. Trekker rijden, voor de kalveren zorgen, oplossingen bedenken voor praktische zaken, nadenken over duurzaam ondernemen. Haar werkgever kijkt niet naar diploma's en ervaring, maar naar de potentie van mensen. Toen ze voor de eerste keer moest trekker rijden heeft hij uitgelegd hoe ze hem moest starten, remmen enz en liep toen weg met de woorden nou succes he. En daar stond ze dan , nog nooit van haar leven op een trekker gezeten. Maar ja er was haar gezegd dat ze iets met de trekker naar het weiland moest brengen dus ze is maar gaan rijden. De goede man was helemaal niet echt weggegaan maar in de buurt gebleven om te kijken of het wel goed ging, maar door weg te lopen en niet te gaan staan kijken had hij haar het vertrouwen gegeven dat zij het gewoon kon. En zo doet hij het met alles wat ze voor het eerst doet en waarvan hij aan haar ziet dat ze denkt, maar dat kan ik toch helemaal niet? Dit heeft haar een enorme boost in zelfvertrouwen gegeven. En alhoewel dit helemaal niet de droombaan is waar ze in eerste instantie van droomde heeft zij nu wel haar plek gevonden en doet ze iets waar ze niet alleen heel blij van word , maar waarin zij kan groeien en uitdagingen aangaat.