zaterdag 12 september 2020

CrisisKalender Gewonnen!

Niet de Staatsloterij, want dan had ik natuurlijk eerst een lot moeten kopen, maar wel een exemplaar van de Crisiskalender 2021. Geschreven en gemaakt door Marieke Henselman & Erica Verdegaal.

Wat leuk!

Je kon deze kalender winnen als je een bespaartip had, dus heb ik er een aantal ingezonden. En dus plof! De kalender lag op mijn voordeurmat.

De dagelijkse vitaminepil voor je geldzaken. Vitamine G!




Was gisteren een mooie dag en ik was er wel toe aan even een andere omgeving of simpelweg uit de dagelijkse routine. Ondanks dat ik slecht sliep, had ik me voorgenomen dit te gaan doen, dus blij dat ik me niets aantrok van gammel of duf hoofd. Doe iets!

Dus fietste ik een eind verderop naar een tuincentrum en paste direct mijn eigen top-tip toe. Als je iets wil hebben, wacht dan. Een dag, twee dagen. Ik wachtte niet zo lang. Twee, nou vooruit vijf minuten en toen zette ik de fraaie bloempot weer terug.

Ga maar kijken bij de Kringloop. En trouwens...was het echt echt echt nodig?? Nee dus. Net als die planten. Erg leuk, maar nodig?? 

Ben trouwens, naar aanleiding van een blogje van Bertiebo ook uit een Gemberwortel een plantje aan het kweken. Kost niks extra. Wel een zakje tulpenbollen gekocht in het tuincentrum. Goed opletten dat het uit de goedkoopste klasse komt. Altijd mooi om in het voorjaar iets te zien bloeien. Knalrood. Daar hou ik van. Had dit jaar maar 1 bloeiende minitulp, dus hoop dit jaar op wat grotere opbrengst. 

En bij terugkomst scheen de zon volop, dus even rustig aan doen. Wat lezen uit de stapel die ik ook al zomaar in de bus ontving vorige week en oh ja...ik had me ook nog voorgenomen om de ramen te wassen. Ook van de bovenverdieping want die zaten vooral door Sahara-winden nogal onder het zand. 

Brief gemaakt voor de pensioenboer en op de post gedaan. Dus al met al een voldaan gevoel. Maar ook sinds tijden weer een beetje ontspanning gevoeld. Niet omdat de situatie anders is elders, maar omdat ik merk dat ik dat nodig heb. Maar nog wel onrust in de kont hoor. En die is me toch groot, dus plek voor veel onrust.

Jullie wel eens iets gewonnen?







6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Gefeliciteerd met je prijs!
Ik heb de bespaarkalender Van Marieke Henselman uit 2006 nog steeds. Zonde om weg te doen en veel tips zijn nog altijd actueel.

Lot zei

Bij Kliefje destijds een lippenstift in de vorm van een wijnfles, mooi kleurtje waar ik zuinig op ben.
En Bij de site : Eet goed voel je goed een kookboek en daar heb ik al veel uitgemaakt.

Bertiebo zei

Altijd echt leuk om iets te winnen. Ik heb wel vaak iets gewonnen, bijna nooit een echt grote prijs, maar wel altijd leuke dingen. Maar ja, ik doe dan ook vaak mee aan spelletjes of puzzels. Mensen die zeggen ik win nooit wat, blijken heel vaak nergens aan mee te doen

"Hanneke" zei

Wat leuk dat je de kalender won, gefeliciteerd, het is je van harte gegund! Vroeger won ik meer dan tegenwoordig, soms een boek, wat ik dan na lezing vaak weer dverkocht... En soms kreeg ik ook ineens iets opgestuurd, waarvan ik geen idee had waar her vandaan kwam, of waarom... Ook altijd leuk! Ik herinner me nu vooral een mooi kookboek : de free range cook - gewonnen met een tip in het blad Boodschappen - een tip die ik niet eens zó goed vond, want iedereen WEET dat toch gewoon (niet dus..)! (Bedenk nu: ik moet nog kijken of ik deze week bij de Staatsloterij de hoofdprijs won!!!! ;-))

izerina zei

ik wist niet eens,dat zo'n kalender bestond. Ben benieuwd,of er veel nieuwe tips staan. Ooit kocht ik het "vrekkenboekje"om te ontdekken,dat ik veel al wist

Marlou zei

ha Cellie,

jaaa... ik heb eens iets gewonnen: Staatsloterij: 10.000.
Daar ging belasting van af, maar toen hield ik alsnog 7500 over.
In de gulden tijd.
Roosje was een jaar of 7, dus 40 jaar geleden.
We hadden het geld absoluut niet nodig: leefden heel goedkoop in de Pijp.

Veel weggegeven, ons allemaal in het nieuw gestoken, een hele mooie kastelenvakantie in Frankrijk.

En verder in de huishoudpot.
In no time was het op.
Zou nu wel heeeeel anders zijn!
Maar ja... geen staatsloterij meer.

Groetjes!
Marlou