maandag 21 september 2020

Thuisquarantaine

Woon in één van de regio's met verscherpte maatregelen omtrent Corona vanaf 20/09. Fietste het weekend langs een voetbalvereniging/sportvelden en daar hoorde ik muziek en geluid. Dus al fietsend keek ik wat er gaande was. Groot feest. Waarbij veel mensen echt heel dicht op elkaar stonden/zaten en daar verbaasde ik me over. En neen, het was niet omdat ik het van een afstand zag dat het zo leek. Waren ook geen kinderen of pubers. 

Maar goed; heb vrijwel geen sociaal leven wat dan weer positief is om Corona buiten de deur te houden. Ook niet werken helpt. Je ontmoet daardoor ook geen nieuwe contacten. Ik werk constant thuis hahah! Behalve als ik vrijwilligerswerk doe. Daar ben ik erg blij mee. Want helemaal geen mensen zien of spreken daar word ik toch wat raar van. Of naar. 

Krijg ik vroeg in de middag een telefoontje van mijn teamleider dat er Corona bij een lid van het team is vastgesteld (heb ik niet mee samengewerkt) en dat een ander lid zich laat testen omdat hij klachten heeft en wel samengewerkt heeft met die persoon. En ik werkte weer met hem samen. Op kantoor houden we ons heel goed aan afstand en handen wassen. Maar goed; het kan dus zomaar misgaan. 

Daarom is het advies thuis-quarantaine totdat de uitslag bekend is van die collega. 


Afbeelding van Mylene2401 via Pixabay 


Duidelijk. 

Niet onbekend fenomeen, thuisquarantaine. Zou bijna cynisch zeggen dat ik al een paar jaar in thuisquarantaine zit. Bijna.

Ga maar weer lekker (zo blij met de tuin en de vrijheid en de extra kamer die het geeft) naar buiten, nu het nog stralend mooi weer is. En blij met de voorraad in koelkast en voorraadkast. En nul afspraken deze week in mijn (sociale) agenda sowieso. Nou ja..een training dan. Daar kan ik nu natuurlijk niet heen volgens de richtlijnen van het RIVM.








14 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh dat is niet zo mooi. Sterkte met wachten

izerina zei

Ach wat jammer toch van die training.....Amuseer je deze week en ik hoop,dat die test goed uitvalt. Ben jij ook weer "vrij".

Anoniem zei

Training missen? Nog een voordeel bij een nadeel! Hoop dat de tijd thuis prettig verloopt!

Happy Earl Grey zei

Sterkte, ik hoop dat het je bespaart blijft.

Jo zei

Hihi, wat jammer van die training, hè?
Een hartelijke groet van Jo.

Marlou zei

Ha Cellie,

dat is best vervelend...
Even een quarantaine niet echt, maar wel dat je mogelijk besmet zou kunnen zijn.

Ik ga voor je duimen... duimduimduim... dat je zo geznd als een vis bent!

groetjes, Marlou

ella zei

Dat is dan weer een voordeel van geen sociale contacten hebben in deze corona tijd. Door de Alzheimer van mijn man hadden we al weinig contact met andere mensen. Dus wat dat betreft is er voor ons weinig veranderd. Een fijne dag, geniet van het mooie weer nu het nog kan.

Lot zei

Oh zo jammer van die fijne training.
Je hebt nu dus echt een officieel briefje dat je niet mag, goed bewaren voor een volgende keer.

Anoniem zei

Ik begrijp er niets meer van. Jullie krijgen een ander advies dan wij?! In het gezin van een collega is iemand positief getest, of dat mijn collega is of een gezinslid wordt ons niet verteld. Hele gezin nu in thuisquarantaine. Ik werk dagelijks met hem samen, na contact met RIVM wordt ons verteld: elke ochtend temperatuur opnemen, bij 38 graden of hoger thuis blijven, onder 38 graden "gewoon" komen werken. Wij mogen ons niet laten testen.
Wij ontvangen elke dag vele honderden klanten, daar liep hij vorige week de hele dag tussendoor, terwijl hij wist dat er iemand in zijn gezin ziek was en getest werd. Hij heeft niets verteld, totdat die positieve uitslag kwam, toen moest hij wel. Hij weet dat ik tot een risicogroep hoor, ben echt verbijsterd dat hij mij niet heeft geïnformeerd, en ook niet op afstand van mij is gebleven. Het betreft iemand die zelf al een half jaar lang dagelijks 2 keer temperatuur meet, had verwacht dat hij dus zorgvuldiger zou omgaan met zijn collega's.

Iris Papilio zei

Oh jeetje, zorgelijk zoiets, houd je dan maar aan de quarantaine, je huis is veilig.
Je zult je ongetwijfeld toch wel vermaken.

Firma Fluitekruid zei

Het blijft een gedoetje, hè? Ik heb ook drie dagen in thuisquarantaine gezeten toen ik wachtte op de uitslag van de test, en daarna de man vanwege een collega met klachten.
Ja, je gaat je volle koelkast wel waarderen. Vond eten altijd al belangrijk, maar sinds de lockdown helemaal. Lekker koken wordt dan ineens het nieuwe uitgaan.

Ellen1979 zei

Wat vreemd dat jij dit bericht hebt gehad. Bij dit soort berichten hadden de scholen al lang dicht gemoeten. Daar wordt de hele tijd getest en zijn er veel klachten, en is ook wel corona. En dat maakt precies waarom ik het er helemaal niet veilig vind (voelen).

Alleen huisgenoten moeten bij koorts van de patiënt thuis blijven, en als je zelf in afwachting bent van de test (uitslag).
Alleen bij positieve testen moeten de mensen die langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter zijn geweest in thuisquarantaine. (en dan tot 2 dagen voor de klachten begonnen). Je kan lekker uit fietsen dus (als je strikt naar de regels kijkt).
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/in-thuisquarantaine-door-corona

nicole orriens zei

Toch wel vervelend, dat je dan ineens de optie niet meer hebt om buitenshuis iets te doen.

Hemelblauw zei

Wat een asociaal gedrag! Ik ben echt verbijsterd, elke keer weer als ik dit soort dingen lees of hoor. Ik zie het ook overal om mij heen. Ik hoop dat het je lukt om afstand van iedereen buiten jouw huishouden te houden.