woensdag 30 september 2020

Jemig de Pemig

Met de nieuwe strengere maatregelen in het hoofd toch nog maar wel wat voorraadboodschappen gehaald. Jahaaaa..o.a. wc-papier. Dus vroeg in de ochtend al mijn rondje gelopen en een kar vol dingen waar je beter mee- dan om verlegen kan zitten. Dan voel ik mij wel een brave huisvrouw met mijn boodschappensleurhut op wieltjes.

Ook maar een mondkapje in mijn jaszak gestopt. Want mocht het nodig zijn, dan is het fijn om die bij de hand te hebben. En ik was ze trouw na ieder gebruik, dus niet een kapje wat je zo kan wegzetten en dan blijft het staan door het opgebouwde snot.

Daar was ook weer de dagelijkse afwijzing op een sollicitatie. Heerlijk. Zo fijn dat de routine ononderbroken door blijft gaan.

Blij dat de zon schijnt deze dinsdag. Dat is een andere aanblik en gevoel dan druilige regen. Vond het gisteren zo kil aanvoelen dat ik een vest aantrok eind van de dag. Had zin om mensen te zien vandaag, maar andersom niet. De week van de eenzaamheid was nu al begonnen, zo voelde het eventjes.

Toch maar even een stukje gefietst. Dan is de tussenjas toch weer te warm. En zonnebril wel handig, maar dat helpt niet als je 'm thuis in het kastje laat liggen. Direct een traanoog. 

Jemig de pemig zeg. Wat een zeurlogje. 













10 opmerkingen:

klaproos zei

:-) soms is een beetje zeuren toch wel zalig hé,
lucht het op Cellie :-)

Nicole Orriëns zei

Ik geniet van je humor: 'Daar was ook weer de dagelijkse afwijzing op een sollicitatie. Heerlijk. Zo fijn dat de routine ononderbroken door blijft gaan.'

Marlou zei

Ha Cellie,

gewoon af en toe wat van je afschrijven.
Niks mis mee.
We leven toch met je mee...

Die De Bie.!! Wat is dat toch geweldig.
Zooo knap gemaakt...

Groetjes!

Luz zei

Dat gevoel van eenzaamheid voel ik nu ook, we zijn in Noord Holland geweest en moeten 2 weken in quarantaine...en dan zijn we nog met z'n tweeën.
Het verbaast mij van mezelf dat de psychologische impact veel groter is dan ik had gedacht.
Sowieso heeft dat hele corona gedoe zijn weerslag op mijn welbevinden...van wie niet?

anneke broos zei

Heerlijk toch om even te mopperen...Ik heb geen blog maar mopper in mijn dagboek.In ieder geval bewonder ik zoals jij in het leven staat.

PetraH zei

Wat een ontdekking voor mij, deze sketch van Van Kooten en De Bie! Wij keken ze vroeger nooit, want we zaten in een andere zuil, maar ... wat een voorspellende gave!

Mevrouw W. zei

Het valt best wel mee met dat gezeur, hoor. Er zijn ergere dingen...

Anoniem zei

Ach, een beetje zeuren is menselijk, zeker als de situatie zo grauw is.

Iris Papilio zei

Haha, vind je zelf dat je zeurt? Nou mag best hoor!
Ik ga morgen ook voor wc-papier in de aanbieding bij de L.idl 😅

mrs H. te B. zei

Lekker toch, even zeuren? Zeker als je een afwijzing krijgt? Kom op zeg, niet zo streng voor jezelf - het leven ís een hele klus, zelfs al zonder corona....