zondag 20 september 2020

Wat heb je gedaan Daan

Hoe wordt iemand de persoon die hij nu is. Wat maakt hij/zij allemaal mee wat bepalend is voor hoe zij/hij in het leven staat.

Slechte jeugd? Een vader die losse handen had of een zwakke moeder die niet achter haar kinderen stond. Of juist een dominante moeder?  Of helemaal geen ouders? Broers of zussen die je klein hielden?
Of juist wel een fijn warm gezin waar je gezien werd en gestimuleerd werd om het beste uit je te halen?

Wat maak je mee op school? Op je werk? Welke keuzes maakte je. Of juist niet?

Hoe ben je de man of vrouw geworden die je nu bent. Kan je niet anders. Of wil je niet anders. Of durf je misschien niet anders. 

Altijd interessant om die ontwikkeling te zien of erover te lezen. Kijk momenteel naar de spin-of van Breaking Bad genaamd Better Call Saul. Hoe is de hoofdrolspeler de man geworden die we uit Breaking Bad kennen.




Een beetje louche figuur, maar ergens toch geeft hij het gevoel dat hij wel een goed moreel kompas heeft. Alleen is hij dat soms kwijt. Als hem dat zo uitkomt. Of loopt de kantjes er een beetje af. 

Gisteren fijn in de tuin kunnen werken en de was buiten gedroogd. Had afgesproken dat ik niet naar de winkels mocht. Nog genoeg in huis. Nou ja, in de diepvries.

Ondertussen kon ik vroeg in de middag net doen of ik ging BBQ-en. Qua lucht dan. De buren hadden 'm voor 15.00 uur al aanstaan en de wind stond lekker mijn kant op. Gelukkig had ik de was alweer binnengehaald. Rokerige handdoeken zijn toch wat minder fijn.

Ook maar even de slaapkamer ramen dicht. 

Dan maar de lucht in. Nou ja. Het fietspad op. Even wat boeken naar de bieb gebracht. Na 17.00 uur is hij dicht en kan je je boeken in een speciale brievenbus droppen. Dan worden ze op een werkdag afgeschreven van je account. Maar ruim op tijd hoor met inleveren. Wilde alleen even wat te doen hebben. Prachtig weer trouwens. 

Voel me soms schuldig als ik lekker aan het fietsen ben, dat mijn gedachten dan even niet bij The Big Shitty Thing is wat momenteel speelt. Mag ik wel vrolijk zijn? 








7 opmerkingen:

izerina zei

Alsjeblieft wees vrolijk. Dan kun je er juist beter tegen

Anoniem zei

Het een kan naast het ander, de wereld is niet eenduidig. Hoop dat de zaak zich op een leefbare wijze ontwikkelt.

Mevrouw W. zei

Sta jezelf toe om ook met andere dingen bezig te zijn, anders wordt het lastig om vol te kunnen houden.

PetraH zei

Wees af en toe vrolijk, de wereld is al naar genoeg op dit moment. Fijn dat je een goede dag had!

mrs H. te B. zei

Ik hoop dat dat een retorische vraag is? Natuurlijk! Mogen we vrolijk zijn - op anderhalve meter afstand, dat wel.... Maar zonder vrolijkheid en tevredenheid is het leven toch helemaal niet uit te houden?

ella zei

natuurlijk mag je vrolijk zijn. alsjeblieft wel hoor. ik volg je blog nog niet zo lang dus ik weet niet wat je precies bedoelt met the big shitty thing maar vrolijkheid helpt je er beter doorheen is mijn ervaring.

Iris Papilio zei

Zorg alsjeblieft dat je vrolijk blijft Cellie, dat neemt niemand je af hoor.
Ik snap dat je vertrouwen wel aardig gekelderd is, maar niet opgeven hoor! X