dinsdag 29 september 2020

Maandag

Slecht geslapen, maar ik dacht maar zo, dat ik dan altijd nog in de middag een dutje mag doen. Gewoon; omdat het kan. Toch maar op een gewone tijd eruit, want een 'werkweek'. 

Gisteren als eerste de klikko aan de straat gezet en ach, had nu toch al schoenen en een jas aan, dus waarom niet direct en nu meteen dat ommetje maken? Dat ommetje waar Marlou van Ik kan Vliegen me op wees. Een onbekommerd ommetje. Doe het nou maar (weer eens). Gewoon gaan. Niet teveel denken en zoals Nike altijd al ons toeroept: Just do it.

Fijn. In ze pocket. Kan ik niet jammeren dat ik niks meer kan of doe. Of durf. Vooral dat laatste. Sowieso is dat nonsens. Maar voor ik het weet schiet ik in de negatieve gedachten. Dat heb je als er niemand thuis is die zegt: joh...stel je niet zo aan!

Daarna het rondje Bless the House gedaan. Ook gewoon een kwestie van doe het nou maar. 

Hoorde ook dat de collega waarmee ik had samengewerkt negatief was getest. Dus ik mocht de straat weer op. Afspraken omtrent bloedprikken en controles had ik vorige week al afgezegd of verzet. En de moedertjestraining afgeblazen. Ja, je moet wat zaken opofferen.

Soep gemaakt van allerlei groentes die nog in de groentela lagen te wachten, courgette, broccoli, wat vergeten wortelen en uiteraard eerst een basis van ui en knoflook; wat ruikt het huis direct knus en lekker daardoor. De staafmixer erop en ik heb een lekkere gebonden soep, zonder toevoeging van bloem of bindmiddelen. 

Dan de nieuwe maatregelen. Ben benieuwd of we nog van de burgemeesters horen of we 'gewoon' nog de grote steden in en uit mogen reizen, want dochter woont in zo'n grote stad en ik wil toch echt wel nog op bezoek kunnen. En ja, zeker noodzakelijk, want ze is ziek en hoogzwanger thuis.


Afbeelding van MichaelGaida via Pixabay 



En tsja...thuiswerken deed ik al. En die collega's zag ik op die Moedertjestraining. 

Wat vinden jullie ervan, van de nieuwe maatregelen? 




12 opmerkingen:

Gerdien zei

Hopelijk gaat iedereen zich er aan houden, ik zou graag een lockdown willen voorkomen! Het is wel saai, verjaardagen worden weer gecanceld en behoorlijk zuur voor de horeca is het ook. Maar als de boel echt dichtgaat wordt het nog veel vervelender.

mrs H. te B. zei

Ik ben er nog van aan het bijkomen... Ik verwachtte de maatregelen wel, kan er ook helemaal achterstaan - maar het voelt ook weer als eenzame opsluiting. Het is niet anders... Ooit, ooit - kunnen we weer gewoon bij elkaar op bezoek, de kroeg in, met de trein reizen, elkaar knuffelen.....

Lot zei

Voor jou hoop ik vooral dat je je dochter kan blijven ondersteunen.

Min of Meer zei

💕

Bertiebo zei

Zo'n bezoek aan je dochter, dat zou ik wel noodzakelijk noemen. Ziek en zwanger.. ja dat is noodzakelijk.

Christina zei

Precies wat Bertiebo zegt. Je gaat niet voor je lol maar omdat iemand je nodig heeft, dat is per definitie noodzakelijk. Ook je kleindochter zal je nodig hebben. Ik persoonlijk ga dus niet meer. Mijn familie mag hier komen.

Marlou zei

Ha Cellie,

zo leer jij wat van mij en ik wat van jou: het rondje bless the house.
Ga ik straks doen...

Wat betreft de maatregelen: ik vind het prima.
Maar ja... ik ben geen kroegtijger (kom er zo goed als nooit) en ik houd me verder aan de maatregelen: mondkapje op, ook in de supermarkt, een anderhalve meter afstand. Gaat bij mij prima...

Dagdag!
Bless you! En bless your daughter! 💚

groetjes van Marlou, zonder s :-)

Mevrouw W. zei

In de lockdown vond ik het erg jammer dat ik niet naar mijn ouders en schoonmoeder kon. Voor de rest ben ik die maanden goed doorgekomen, maar dat komt ook omdat het mooi weer was en dat wij alle drie nog gewoon konden werken.
Mijn vader kreeg corona en een collega van manlief is aan het virus overleden. Ik werk met kwetsbare mensen en behoor zelf tot de risicogroepen. Dus wat mij betreft mogen de maatregelen best wel aangescherpt worden. Maar ik heb toch wel erg te doen met de mensen die er financieel op achteruit gaan, die failliet gaan of werkeloos worden.

Anoniem zei

Gisteren was ik somber, vandaag schijnt de zon en denk ik: het leven is toch wel mooi!
Bovendien is het wel 20 jaar geleden dat ik na 10 uur nog in de kroeg was, dus die maatregel hakt er niet echt in! Verder hoop ik gezond te blijven. En dat de scholen open blijven.
Marijke.
Veel goeds toegewenst aan iedereen.

nicole orriens zei

Wat leuk dat een collega blogger dan helpt om zo'n ommetje te maken! Blogland is echt heel verrijkend.

De nieuwe maatregelen zijn denk ik inderdaad gewoon nodig.

Iris Papilio zei

Het is zoals het is. In deze week had ik 2 afspraken en allebei afgezegd, Jammer maar het zij zo. Heel erg vervelend voor veel mensen nieuwe maatregelen zijn afgekondigd. Wij houden het rustig en veilig. Ik hoop dat het goed gaat met je dochter en dat je haar kunt blijven bezoeken. En zeker dat je mag helpen als het nodig is! Sterkte ermee! X

klaproos zei

tja... waar bloggers al niet goed voor zijn hé :-)
lief tegen jezelf praten las ik pas ergens want er is niemand waar je meer mee praat,

ik hou me aan de regels, en vind het idioot dat ze niet gewoon "alles"verplicht maken, wat een gedoe jongens, in portugal loopt iedereen zonder morren met een kapje...