woensdag 25 augustus 2021

De Baas

Op mijn werk is een directe manager met vakantie. Voelt direct een stuk rustiger. De nerveuze energie is weg. Grappig, want ik werk nog steeds thuis en toch voel ik het. Plus iedere keer instructies die toch niet kloppen achteraf of gewoon systeemtechnisch niet kunnen. Dat ik dan achteraf mijn "I told you so" dansje kan doen. 

Oude werk-truc: altijd vrij of voor of na De Baas nemen, dan heb je extra lang rust aan je hoofd. Niet minder werk; alleen die rust. Maar ja, mijn verlofaanvraag werd afgekeurd, dus ik moet nog effkes doorwerken. Tot de blaadjes gaan vallen. 

Hij straalt geen rust en zeker weten uit, maar oh oh oh...als de zaken maar goed in het nieuwe systeem staan, want anders...(ja, anders krijgt het bedrijf zijn centjes niet; dat snap ik ook wel; om maar iemand te citeren: ik kom niet uit een ei). Maar kennelijk ben ik gevoelig voor dat soort nervositeit. Kan er niet zo goed teugen zeg maar. Daar moet ik dus zelf mee aan de slag, want die ander gaat niet veranderen en zeker niet voor mij. Misschien is het ook wel bedrijfscultuur. 

De manager die ik hiervoor had; geweldig. Ga je gang maar en ik heb er vertrouwen in. En op tijd een veer in mijn reet en daar ging ik weer. Nieuw project erbij? Doen we. Nog meer? Kan ik. Wil ik ook, want mijn kracht ligt in goed luisteren en analyseren wat er echt loos is. En zaken uitzoeken; hoe zit dat nou echt? En zelf bedenken hoe ik eea opzet en uitwerk. 

Dat mis ik bij deze manager. Dat er vertrouwen is. In mijn kunnen. In mijn (werk)-ervaring over het algemeen. Hij is ook niet van echt managers-vlees gemaakt. Maar omdat hij er al zo lang werkt, promotie gemaakt (vul ik zelf in).

Moest enorm lachen toen ik de nieuwste afleveringen zag van Grace and Frankie en iemand haar functie Supervisor noemde in plaats van De Baas.


Het 'omkatten' van functienamen is ook iets wat geliefd is als er nieuwe managers zijn aangesteld. 

Kende trouwens iemand die altijd heel fel werd als het woordje 'Baas' werd gebezigd. "Ik heb geen Baas; een hond heeft een Baas!"
4 opmerkingen:

 1. Ik heb ook lang zo'n nerveuze baas gehad; die had nooit een leidinggevende functie moeten hebben. Ze had er ook een handje van om op je laatste werkdag te zeggen: "als je terugkomt van vakantie moeten we even praten." Direct je hele vakantiegevoel weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De laatste jaren van mijn werkzame leven had ik een Hongaarse zeer bureaucratisch mens, was ze vanuit haar thuisland gewend.
  Maar als je al 22 jaar je werk uitstekend doet, tot tevredenheid van iedereen met alle veranderingen in zo'n lange tijd dan is het erg moeilijk als alles eerst gevraagd moet worden, op papier worden gezet, verbeterd etc etc. moet worden. Er nare laatste 2 jaar gehad daardoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons zijn de honden de baas...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Cellie,

  mijn moeder zei altijd: laat het mar van je afglijden.
  Maar ja... makkelijker gezegd dan gedaan.
  In ieder geval mag de "baas" niet binnendringen.

  Creéer maar een gouden ei. Jij zit daar in.
  Hij (of zij, of wie dan ook) kan er niet in doordringen.
  En jij... kunt alles met een rustig gemoed aanschouwen.

  Het hielp bij mij, toen ik het moeilijk had met bepaalde personen.

  Groetjes en... succes!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.