dinsdag 31 augustus 2021

Last one in, first one out

Zoals ik al op mijn kantoorklompen aanvoelde, komen er grote veranderingen aan. Heel snel. Straks horen we allemaal via Zoom gezellig hoe ALLES anders moet en gaat. Om ons groepje het beste te maken. En de grootste. En de mooiste. En de leukste. En weet ik veel allemaal voor jeukwoorden. Managementbullshitbingo.

Meestal als het management taken en bedrijven gaat samenvoegen en het woordje efficiënter gebruikt, dan gaan er koppen rollen. Of mensen moeten werk gaan doen wat ze niet ligt, maar wel zeer efficiënt is dat jij dat doet.

En aangezien ik hier het laatst bij het clubje ben gekomen, voorzie ik een soort van Strike. Dat ik mijn bolwlingschoenen uit de berging mag pakken om weer weg te rollen. 


Afbeelding van H. Hach via Pixabay Out!

Disclaimer: Niet op feiten gebaseerd, maar op buikgevoel. En ik heb een enorme buik!

15 opmerkingen:

 1. Hoop dat het meevalt, want eindelijk een zo gewenste baan etc……

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het heel erg jammer voor je vinden en duim dat je mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha Cellie,

  bestelling voor jou aan het Universum:
  Ik heb een fijne baan!

  Hoppa...
  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel duimen dat je de dans ontspringt. Deze baan is je zo gegund en maakt zo het verschil!
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim en hoop mee dat het allemaal goed loopt voor je

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vervelende toestand! Wie weet valt het allemaal nog mee. Soms wordt er veel onrust gecreëerd maar blijkt het achteraf een storm in een glas water... En werk is ook niet zaligmakend. Jij blijft je gewicht in goud waard!:-)

  Groetjes van Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat herken ik dat, die spanning. Jarenlang meegemaakt. Nieuw management, nooit voortbordurend op wat goed is en daar de fouten uit halen, nee, het roer moet om. Ik haatte het. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop toch echt niet voor je dat je onderbuikgevoel uitkomt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga toch voor je wensen dat je er grandioos naast zit Cellie, en stuur een berichtje het universum inm, dat je een heel fijne job hebt en houdt ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En hoe zou je dat vinden? Vind je het een fijne baan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och Cellie, ik duim voor je dat je mag blijven. Tenminste ik denk dat jij dat ook wilt, zo te lezen haalde je veel voldoening uit het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja. Moeilijk te zeggen. Werd je betaald uit een of andere susidie- of Coronaregelingenpot?
  Het werk dat jij deed zal toch gedaan moeten worden, neem ik aan. En jij hebt echt niet zitten duimendraaien. Of was het een tijdelijke klus?
  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weet je al hoeveel en hoe lang ze subsidie voor je kunnen beuren? Op de cursus solliciteren bij UWV werd ons het advies gegeven om dat te melden. Oudere werklozen waar niemand op zit te wachten, kun jij jezelf aantrekkelijker in de markt zetten door het toverwoord subsidie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zit je op een managementfunctie? Of zit je op een plek waar het 'echte' werk plaatst vindt (dus niet de notulen maken voor het overleg van de managers...). Dan is het op dit moment helemaal niet Last in, first out. Want het werkt wat 'moet' (waar het geld mee verdiend wordt of de wettelijke taak ligt) zijn op dit moment te weinig mensen voor te vinden. Ik hoop dat je er ontspannen in kan zitten, want er is in de afgelopen 1,5 jaar veel veranderd op de arbeidsmarkt. En ook dat j plezier blijft zien in je werk, of het salaris. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.