zondag 22 augustus 2021

Snoei, Vroei

Nadat ik in de zompigheid (er zit veel vocht in de lucht), zonder zon een stukje in de dikke zaterdagkrant had gelezen, behoefte aan wat meer actie.

Dus in de voortuin gaan snoeien. Lekker kort, want het groeit door deze regentijd als kool. En de bak was toch weer leeg, dus hoppa; volmaken. Maar niet doorgaan tot het gaatje; gewoon tot ik er geen zin meer in had (ok...bak vol was). En dan ligt de achtertuin er ook nog!

Zag een tijdje terug toen ik naar een straat zocht op google.maps hoeveel tuinen, vooral achtertuinen, vooral geheel betegeld zijn met een tuinset erin, parasol of zoiets, zwembadje (zo'n opzet ding, niet een echte, want vinexwijk), maar vooral GEEN onderhoud aan de tuin. En geen groen. Ja, kunstgras. Of grint, maar dat vooral in de voortuinen. 

Gras vraagt regelmatig onderhoud. Ik maai mijn postzegeltje toch echt wel elke week. En loop de kantjes eraf.

Nu heb ik al veel bodembedekkers, maar dan nog moet je die wel in toom houden, anders wordt het een Urban Jungle. En nu met die vochtigheid een slakkenparadijs.

Leuk die (jemig kom ik niet op het Nederlandse woord...Ivy, oh ja..Klimop), maar het groeit en overal en hoger en hoger en hoger tot een paraplu van takken. 

Wat een toestand!

Maar het houdt me van de straat *letterlijk. En bezig. En buiten. Dus een hele fijne combi. Meer nog dan ik werkelijk besef. 


6 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, in de tuin rommelen. Voor hebben wij alleen potten en zelfs die kisten nog best veel tijd. Achter een volle postzegel en ook daar houdt het ons lekker bezig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die aarde en dat groen laten overtollige regen beter verdwijnen. En herbergt vogeltjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja fijn hè, je eigen stukje groen. Sinds mijn 50ste krijg ik steeds meer plezier in tuinieren. Geeft me vreugde om een vaste plant na een jaar opnieuw in bloei te zien. En het geeft me heel veel voldoening als ik bijen, hommels en vlinders zie op een plant die ik daar neergezet heb... Gardeners`world is een heerlijk programma en ik vind Monty Don zooo lieffff ;-)

  Hartelijke groet, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben hééél vééél tuin en als het even kan ben ik daar iedere dag wel in te vinden. Er is altijd wel iets te doen. We hebben veel vogels, insecten en vlinders en daar geniet ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Cellie,

  ja... sinds de laatste keer bloggen is mijn tuin hier ook ontploft!
  Maar mijn rug wil maar 20 minuten per "iets"doen in de tuin.
  Mij houdt het ook van de straat en... buiten.
  AQls het zulk weer is als vandaag, dan wil ik eigenlijk alleen maar buiten zijn.

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.