dinsdag 3 augustus 2021

Surprise!

Ex-man is weer thuis uit het ziekenhuis. Onze zoon haalde hem eind vorige week op en bracht hem thuis. Hij vond het wel confronterend om zijn vader zo te zien en ook nog eens op dezelfde afdeling als waar hij zelf ooit lag (IC). Uiteraard hoorde ik vrienden vragen of hij Covid had, maar dat is het eerste waar je op getest wordt, zeker met dit soort klachten. En hij had gelukkig ook al een tijd terug beide vaccinaties gehad als risicopatient.

Blij dat hij weer thuis is bij zijn gezin. 

De vriendin van mijn zoon had een suprise-party in een restaurant, nog voor zijn verjaardag, geregeld. Ook zijn zus en kinderen en ik waren uitgenodigd en veel mensen van zijn vriendenkring (wat veeeeeeel). Wat gezellig! Heel veel kende ik nog van toen ze 14, 15 waren en nu allemaal volwassen, een relatie en of kinderen en veel zwangeren ook op dat feest. Of vrienden uit zijn vlieg-opleiding, ook al weer tijden terug. 

En vooraf nog een suprise voor hem. Ze gingen sky-diven!


Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay Was even benieuwd of dat door kon gaan door het slechte weer, maar gelukkig wel, alleen wat later op de dag, dus alles daarna begon ook later. Dus toen mijn dochter me belde dat ze iets later bij mij zou zijn en ik net een appje van zijn vriendin had ontvangen dat alles daardoor een half uur later zou beginnen, gaf ik door dat ze zich vooral niet moest haasten. Dat halve uur zou waarschijnlijk ruim een uur worden (en dat was ook zo).

Fijn om weer even in zijn stad te zijn. De lift in de parkeergarage was defect dus met kinderwagen het hele stuk weer naar beneden gelopen. Maar de parkeergarage was vlakbij het restaurant (dat soort dingen weet ik allemaal wel als niet auto-bezitter dus kon mijn dochter adviseren waar ze kon parkeren) en er was nog plek. 

Zo leuk om de verbaasde blik in de ogen van mijn zoon te zien toen hij zag dat al zijn vrienden er waren (en wij). Goud waard.

Heel fijn om een avond mee te maken, waar ik me nergens druk over hoefde te maken. Alles was geregeld, werd geregeld en afwassen hoefde ook niet na afloop. 

Filosofisch gesprek met dochter op de terugweg over hoe alles er over tien jaar uit zou zien. Welke fases van het leven kwamen dan aan bod, of waren al aan bod gekomen. Waarvan De dood er uiteraard ook eentje was volgens mijn dochter. Die is al voorbij gekomen. Al meerdere malen. Maar voorlopig mag hij zijn zeis wel even parkeren. 

En met deze vrolijke noot nog even genieten van het snertweer, maar daardoor kan ik wel wat binnen-klussen afwerken en genoten van de F1 en weer even mijn dochter en kinderen zien, want dochter had een Baby-shower van een vriendin in de buurt en parkeert de auto hier.

Ook dat hoort bij de leeftijd. Baby-showers.

Mooi. 


6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Fijn dat de ex-man het ziekenhuis heeft mogen verlaten. Dan kan hij nu aan zijn herstel werken.
En wat een heerlijk feest had je!

Bertiebo zei

Dat lijkt me nou zo leuk, zo'n surpriseparty.Om bij te wonen dan hè. Leuk dat je iedereen weer zag

izerina zei

Dat klinkt als een weekend genieten

Luz zei

Dat klinkt allemaal goed (ex weer thuis) en gezellig

nicole orriens zei

Wat mooi dat jij en je ex-man zo goed door één deur kunnen. Dat hoor je ook wel eens heel anders.

Iris Papilio zei

Gelukkig goed afgelopen met je ex. Fijn voor zijn vrouw en kindjes! En voor jullie kids natuurlijk ook. Leuk hè, zo'n surprise party, fijn dat je genoten hebt.