vrijdag 21 januari 2022

Boos gezien?

Helaas kan ik niet zeggen dat ik dit nooit had verwacht. Want overal waar machtsongelijkheid is, speelt dit wel. En ik denk Ook voor jongens. 

Het grote "houd je kop, want anders.... En: wie gelooft jou nou, jij bent een niemand" Macht corrumpeert maar al te vaak. 

Opvallend dat de man met de meeste macht zich niet (meer) kon voorstellen hoe dat werkt. En nooit wat had gezien. En niemand had wat gemeld. 

Had hier een heel verhaal staan over mijn eigen ervaringen binnen de familie, maar het is niet mijn ego-show. Zaak is dat mannen wordt geleerd dat dit niet kan. En vrouwen dat ze dit nooit hoeven te accepteren. Of eigenlijk laat dat mannen en vrouwen maar zitten; wij mensen moet elkaar dat niet aandoen.










11 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ja, ik heb gekeken. Ik ergerde me aan de grote baas, die niet bergreep dat er niet gepraat was en zodoende toch weer een hand boven het hoofd van de daders hield. Ik vond het ook jammer dat de naam van de regisseur niet genoemd werd. Waarom wel van die andere drie en van hem niet?

Marlou zei

ha Cellie,

heb het niet gezien en zal het waarschijnlijk ook niet gaan zien.
Maar wie weet...
Als ik nog even een uurtje over heb.
Maar eigenlijk wil ik aan die zooi van het Gooi geen minuut verspillen.

Gut sjabbes!
Marlou

Kliefje zei

Ik ga niet kijken.
Maar het gebeurt idd overal.
Te triest.
Ik haat machtsmisbruik, op alle gebied.

Luz zei

Ik vind de mens over het algemeen een lelijke en verwerpelijke soort.
Rutger Bregman schreef een boek: de meeste mensen deugen...en zelf zag ik hem op tv euforisch roepen om 50 Euro uit te komen aan iedereen die zich laat vaccineren. Vooral zijn gezegde: moet je kijken, de achterstandswijken lopen leeg! Echt walgelijk, alsof mensen met minder geld hun principes voir 50 Euro overboord gooien. Dat is ook machtsongelijkheid. Wie denkt Rutger Bregman dat hij is?

Jo zei

Een historicus met hele verrassende ideeën. Dat boek is trouwens een aanrader. Hij kan inderdaad een beetje euforisch/hysterisch overkomen; ik verwacht dat dat wel beter wordt met het klimmen der jaren ...

Wat betreft het programma van Tim Hofman: onthutsend! Hij noemde in zijn programma een soort van gedragscode waar je je aan te houden hebt. Dat lijkt me een goede zaak. Want het probleem zit inderdaad niet bij de meisjes en vrouwen die het overkomt, maar bij de mannen die zich allerlei vrijheden veroorloven, gewoon omdat het kan! Het wordt tijd dat dat stopt. Zulk gedrag is niet normaal.

Een hartelijke groet van Jo.

Anoniem zei

Het is shit, maar wel goed dat de shit naar buiten komt.Complimenten voor Tim Hofman om dit zo uitgebreid op te pakken.
Gisteren enorm onder de indruk van Richard Korver(slachtofferadvocaat) en Iva Bicanic(psycholoog,Centrum Seksueel Geweld) die bij Beau zaten.De mensen steeds weer tot kalmte maanden, vertelden hoe de psychologische processen zijn. Hoe je , nu dit uitkomt, helpende reacties kan geven.

Nicole Orriëns zei

Ik heb een half uur gezien, en vond het heel heftig. En ook wel deprimerend, dat er zoveel erge dingen zijn gebeurd.

Bertiebo zei

Nee, niet gekeken, was niet nodig ook bleek gisteren, de kranten, het nieuws. Viel niet te missen hè. Schandalige reactie van John de Mol.

Maria Steutel zei

Nee, ik keek het jeugdjournaal met de kinderen hierover. Toen had ik wel genoeg. Heel goed hoe jeugdjournaal dat deed trouwens: aankondigen dat het heftig nieuws was dat je beter samen met een volwassene kon kijken. En uitleggen waarom mensen soms niks zeggen, plus wat je wel kunt doen.
Mijn zoons en dochter zijn alvast goed bijgepraat over wat fatsoenlijk gedrag is...

Natasja zei

Vreselijk. Wat macht met mensen doet.
Ik snap niet hoe mensen bedenken dat ze over grenzen kunnen gaan ten koste van eigen genot. En het is zo verweven in de samenleving. Ik denk dat iedereen wel 'een verhaal' heeft.
Ik hoop echt dat hier een cultuuromslag gaat komen.

mrs H. te B. zei

Ik begreep dat de naam van de regisseur niet is genoemd omdat dit geen "publieke, bekende" persoon is. Ik vind dat ook wel goed - laten we vooral het strafrecht zijn werk laten doen, en de werkgever (en laten we hopen DAT die twee clubs hun werk doen) - het is een goede Nederlandse gewoonte om verdachten niet bij naam en toenaam te noemen...