zondag 23 januari 2022

Jolene

Op gewone werkweektijd uit bed. En de dag maar beginnen. Eerst even wat boodschappen halen. Niet teveel, want eind van de kas is bereikt (voor deze maand dan, speel met mijzelf dat spel - wil niet meer uitgeven dan mijn budget). Lekker vroeg, weinig mensen in de winkel en snel weer thuis. 
Daarna een ritje op de fiets naar de bibliotheek. Boek uitgelezen en iets te laat terugbrengen. Schade 0,50 eurocent. Dat ken net. Daar heb ik geen nieuw boek voor tenslotte.

Had gehoopt dat deel 3 ook op de plank stond, maar alleen deel 1, 4 en 5. Dus maar iets anders te lezen mee genomen en thuisgekomen deel 3 gereserveerd van de Cazalets. Wil het graag in de juiste chronologische volgorde lezen. Was al 'not amused' dat aan het eind van boek 2 al een stukje van boek 3 te lezen was, maar ook een korte samenvatting en daar werd alvast iets verklapt, waarover ik gewoon graag had willen lezen. In deel 3.

Alsof er iemand bij de bioscoop staat die bij het binnenkomen in de zaal tegen je zegt: Die dikke met het hoedje heeft het gedaan!. 

Enfin.

Zoonlief appte wanneer we even koffie gaan drinken. Gewoon bij elkaar thuis, want in een tentje kan nog niet. Dus eindelijk leuke afspraak gemaakt. En dan nog denken dat ik zo interessant niet ben. 

En ook maar kaarten voor in het voorjaar voor het theater gereserveerd. Er is een wachtlijst, maar het doen en het uitzicht van een uitje, dat geeft de burger weer moed. Gewoon ervan uitgaan dat er dan weer dingen kunnen!

Even de saaiheid doorbreken en dat kan alleen door dus niet elke keer hetzelfde te doen en dan toch een ander resultaat te verwachten. Dus eind van de middag een rondje gefietst. Zonder duidelijk doel, maar genoot van het feit dat mijn benen het deden (en de grote bilspier) en ik even lekker doorwaaide. Zelf gedaan!

Nog een collega op mijn werk met een positieve test, maar de manager riep al dat we echt wel naar kantoor kunnen, want je hoeft niet in quarantaine als je geboosterd bent hoor!

a. dat gaat hem niets aan. Of ik wel of niet geprikt ben.
b. De richtlijnen zijn nog steeds; werk zo veel mogelijk thuis.
c. je zou het eerlijk gezegd niet zeggen als je me ziet (duh) maar door mijn overgewicht val ik dus onder de categorie risicogroep. 

Ben gewoon voorzichtig. Wil de zorg niet extra belasten met een gevalletje jammer de bammer toch ziek geworden. 

Keek gisteren nog een stukje van een special over Dolly Parton op de BBC. In haar jonge jaren zo prachtig. Om direct verliefd op te worden. Pittige tante die al jong wist wat ze wilde. En tegen vooroordelen moest opboksen en alles wat er nu ook speelt. Niets nieuws onder de zon.






3 opmerkingen:

izerina zei

Jij weet het best,wat veilig is voor je. Hopelijk bemoeit niemand zich daarmee

johmar zei

Een zwager van een collega van mij gaf aanzijn werkgever door dat hij liever thuis wilde werken aangezien zijn vrouw positief getest was. Nou kom toch maar naar kantoor want het magazijn moet aangevuld en geinventariseerd worden was het antwoord van de werkgever en wilde niets weten van thuis werken. De zwager hield voet bij stuk en bleef thuis , teste zich voor de 2e keer deze week en die test was in tegenstelling tot de eerste positief. Reactie van de werkgever oh maar goed dat je dan thuis gebleven was. Geen sorry voor het drammen of wat dan ook en net doen alsof hij als werkgever de juiste keus had gemaakt.

Luz zei

waarschijnlijk allemaal gevaccineerd en/of geboosterd en dan toch de ongevaccineerden de schuld geven van de besmettingen