donderdag 13 januari 2022

Ongehoord

In de middag nog zeer dichte mist. En toen ik terugkwam nog steeds. Had ik helaas voor niets mijn zonnebril in de tas meegenomen.

Volgens de hoor-boer had ik helemaal geen afspraak, alhoewel ik daar kwam met een brief van hun eigen organisatie. Na ruim 20 minuten wachten waren ze erachter. Ik stond ergens in de laatste maand van dit jaar ingepland. Maar ja...ik wil NU die afspraak. En dat ging ook gewoon door, want er was gelukkig nog een gaatje. (Ik had wel een GAT nodig vond ik).

Het ging al mis bij het maken van de afspraak. Die zou dan in december van vorig jaar kunnen op een dag die niet bestond. Waarschijnlijk werkt daar ook een stagiair. Werd teruggebeld met excuses dat dit niet kon - die datum bestond niet eens - door een andere medewerker en hij gaf mij deze datum door en diezelfde week kreeg ik ook de schriftelijke bevestiging.

Alleen haalde de stagiaire dus niet de verkeerd gemaakte afspraak uit het systeem en zette ook niet de nieuwe erin. 

Zou bijna van aanbieder veranderen. Wekt dit wel vertrouwen? Ga ik echt beter horen hierna?




Dure grap hoor, doof worden. Her en der wat zaken gelezen, waar je aan moet denken en dat je die apparaten dan maar 1 x in de 5 jaar vergoed (gedeeltelijk) krijgt van de verzekering, dus zorgvuldig kiezen is belangrijk. Krijg je er ook DUCT tape bij? Ben echt wel bang dat ik die dingen ga verliezen, want nogal klein (vergeleken bij de toeters die mijn opa had dan). En in de ochtend snel je mondkapje opdoen als je in de bus stapt...heb al oorbellen verloren daardoor en die zitten nog met een haakje in een gat in mijn oor. Dit uhm...niet.

Past het allemaal wel? Ik heb altijd al moeite met oortjes in mijn oren van de headset van de telefoon. Die vallen er altijd uit. Dus van die losse dingen lijken me niets voor mij. 

Doe je een leesbril/zonnebril erbij op - gaat dat wel goed. Past dat allemaal achter die oren?

Wie weet als ervaringsdeskundige meer hierover




8 opmerkingen:

Marlou zei

Nou... Cellie...
Ik heb in beide oren hoorapparaten. Brrr... inderdaad dure krengen, maar ik ben er HEEL BLIJ MEE!!

Kijk uit met de mondkapjes. Want voor je het weet trek je het apparaatje er uit.
\Henry was er eentje kwijt.
Die is gelukkig later in een winkel terug gevonden. Pffffft!
Dus: kijk uit!!

In principe woordt het gedeelte dat in je oor zit precies aangemeten. Dat zit wel goed.
Althans: bij mij.
Maar kijk uit met die mondkapjes.

Iemand van het zwembad heeft een kettinkje gemaakt tussen de apparaatjes.
Dat overweeg ik ook.

En verder: heerlijk om de vogeltjes weer te kunnen horen...

Succes!
Marlou

Simo zei

Over gehoorapparaten, het gebruik en de kosten heeft Annemiek duidelijk geschreven in haar blog.

mrs H. te B. zei

Ik vind het een geweldige uitvinding! In de 30 jaar dat ik ze nu draag ben ik er 2 keer 1 verloren dure grap inderdaad! Je kunt je bijverzekeren voor verlies, maar ook dat kost geld natuurlijk. Ik draag mondkapjes met een elastiek rond mijn hoofd, dat voelt ook voor mijn hoorapparaten veiliger!

Bertiebo zei

Dat komt dus vast goed als ik hier de reacties lees

Zuinigaan (Aaf) zei

Het is de bedoeling dat de oorstukjes in je gehoorgang precies passen. Ik kreeg bij de eerste twee sets hoortoestellen te grote oorstukjes. Dat doet pijn in je oor! Bij de eerste set, in 2008, heb ik het een paar dagen aangezien, maar het ging echt niet. Ik ben er mee teruggegaan en ik heb kleinere gekregen. Bij het 2e paar hoortoestellen kreeg ik ondanks dat ik vertelde dat ik de vorige keer te grote had, wéér te grote oorstukjes. Ik ben er dezelfde dag nog mee teruggegaan.
Nu bij de 3e set ging het direct goed!

Mijn hoortoestellen blijven goed zitten, alleen is het met mondkapjes uitkijken geblazen! Voordat je het weet hangt er eentje aan je elastiek! Dus let op wanneer je je mondkapje af doet!

Ik ben sinds mijn 12e brildragend, ik heb sinds de eerste hoortoestellen deze met mijn bril gecombineerd. Dat gaat best goed hoor!

Wil je meer lezen over mijn ervaringen: ik heb er op mijn blog over geschreven.

Zuinigaan (Aaf) zei

Je vindt deze onder het label 'Gehoor'

Ellen1979 zei

In mijn familie veel hoortoestel dragers. Belangrijkste vinden zij allemaal goede service. Je hebt er niets aan als het gebruik je niet heel precies wordt uitgelegd of je door pijn het niet kan gebruiken. Ook het juiste type krijgen is niet zomaar makkelijk. Offertes en laten testen bij meerdere zaken. En laten merken dat je zo gaat vertrekken naar de andere. En of ze dan hun best gaan doen. Dat zijn de tips die hier al jaren worden doorgegeven. Heel veel succes. En daarna hopelijk veel plezier ervan.

Ellen1979 zei

Alle vragen die je hier stelt moet je dus eigenlijke in die zaak kunnen stellen. Dus dat overstap gevoel, ik zou het wel volgen en om advies bij een ander vragen. Mijn moeder begreep een simpele test bij een zaak niet. Werd niets uitgelegd over verschillende typen en werd niet gevraagd naar haar werkzaamheden. Ze is dan wel grijs maar werkt nog volop. Daar heb je dus niets aan. En kreeg dus echt iets onhandigs aangeboden. Niet het meest geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen. Nu stop ik hoor 😁
Groeten!