donderdag 27 januari 2022

Wat je vindt mag je houden

Merk dat ik van een heleboel zaken wat vind. Dan denk ik ook tegelijkertijd aan het aloude gezegde "Wat je vindt, mag je houden!"

Of in mijn vertaalboek: het is niet nodig om overal je mening te spuien. Bovendien hoeft mijn mening niet de juiste te zijn. Het is maar een mening.

Denk even na verder of het iets toevoegt - die mening uiten. Of mijn oordeel. Of zelfs observatie.

Meestal niet. Dat het iets toevoegt. 

Nu heb ik nogal last van het gevoel nergens echt bij te horen, ook weinig toe te voegen, maar nogmaals...ik weet ook dat die gevoelens kan laten wegwaaien als ik mijzelf afvraag of dat echt waar is. En ook me afvraag hoe het zou voelen als het niet waar is. 

Las een mooie post bij Marlou Inspiratie

De dag waarop bijna alles weer 'mag' en ik niet weet waar te beginnen. Halve plannen en dan op die andere helft denken dat het allemaal nogal overbodig is. 
Ja, wel zoals altijd de administratie doen, kijken of alles op tijd betaald is (jahaaaaaaaaa....al heel lang netjes op tijd), checken bij de zorgverzekeraar of ik zaken goed begrepen heb, in mijn papieren duiken en tot mijn verwondering (nou ja...verbazing) echt een afspraak zien staan, terwijl de  beste hoorwinkelcentrale wederom niets kon vinden toen ik afbelde. Ging ik toch echt aan mijzelf twijfelen.
Ongehoord.

Dan is de dag alweer halverwege en voelt het onbevredigend. Dat ik alweer in mijn eentje op de fiets (halloo....had je dan graag iemand in het mandje voorop willen hebben?) kruip en maar weg ga en dan wel zie waar ik uitkom. Avontuuuuuurlijk.

Zo'n beetje zoals mijn leven nu voelt. Fietsen op een hometrainer. Wel beweging, maar toch nergens henen.

(Even bukken. Die moed weer uit de schoenen halen of beter. Even andersom gaan staan. Op mijn hoofd; dan zakt die moed vanzelf!)

Fijn: even een klusje gedaan in de keuken. Iets weggehaald, lekker makkelijk met mijn schroefboormachine (zo blij dat ik in mijn goede tijd elk jaar zo'n relatief duur apparaat kocht) weg te halen en direct een opgeruimder gezicht. Less is more zeg maar. Nu moest dat 'more' nog wel een andere plek krijgen en daar over na denken, alternatief bedenken en iets in de planning hebben. Leuk om te doen, met de nadruk op doen!

Voel mij ook een beetje iebelig omdat een familielid van mij liever gaat logeren bij haar incest-broer dan bij mij. Lekker veilig daar. Goede omgeving om te helen. 
Maar wat ik in het begin al schreef; wat je vindt mag je houden. 

Lekkere mok warme thee en dan op tijd naar bed. Om te ontspannen, nog wat te lezen en dan weer een volle werkdag. 


3 opmerkingen:

 1. ha Cellie,

  wat je vindt mag je houden.
  Wel een goeie, maar sommige dingen geef ik liever weg.
  Kan ik je aanraden.
  Al is het maar zo maar "ins Blaue hinein" kan jou 't bommen!
  Doe maar. Zeg maar dat ik het gezegd heb.

  Groetjes, Marlou


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cellie,
  Al een poosje lees ik dat je je niet gezien voelt en dat je dat niet prettig vindt. Kan ik me voorstellen want dat is idd niet fijn. Maar ik zou je willen aanraden om dat gevoel eens helemaal, tot op de bodem uit te spitten. Door wie voel je je niet gezien, waarom, is het echt belangrijk voor je en waar komt dat vandaan etc. Weet je , gevoel mag er zijn, maar komt vaak uit iets anders voort dan dat je je realiseert en dan is het iets wat je misschien aan kunt pakken. Bovem mijn pc hangt de tekst IS DAT ZO? en dat helpt me enorm om dingen te doorzien en als je snapt waarom je je zo voelt , kan je er wat meer mee.
  Liefs van Vlasje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb die periodes ook gehad. Me zo voelen zoals jij beschrijft.
  Bij mij was het zo:
  in mensen om je heen moet je investeren is wat mijn ervaring is. Soms heb je die puf niet, maar dan moet je jezelf toch een schop onder je hol geven en de deur uit gaan. Want terugtrekken, dat voelt op het moment misschien wel goed en veilig, maar op de lange termijn brengt het je niks. Ja: leegte.
  En dat is verdomd moeilijk, dingen doen die op het moment zelf energie kosten. Weet ik alles van.
  Maar het levert zo veel op. In the end.
  Maar misschien sla ik de plank wel helemaal mis en ben ik jouw beroemde NIVEA aan het toepassen. Bij voorbaat sorry.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.