dinsdag 4 januari 2022

Nieuwjaarsreceptie

Lekker een spitskooltje (niet heel erg groot) en een hele rode paprika gewokt. Met spekreepjes die ook al een tijdje lagen te wachten. Superveel groenten en dat was precies de opzet. 

De eerste werkdag in een andere ruimte thuis. Bewust gedaan om een betere scheiding werk en prive te krijgen. Dat ik niet nog even toch mijn mail check of toch nog even langer doorga (hahah....dat deed ik vandaag wel, maar wel met een half oog op de klok. En even lekker naar buiten nog net voordat de brievenbus werd gelicht. Tot hier en niet verder en dan ga je lekker eten koken en klaar met dat werk). En voor ik het weet ik elke dag aan het overwerken ben. Daar heb ik de functie niet voor en ik word er bovendien ook niet bovenmatig voor betaald.

Dus beter met mijn tijd omgaan en vooral blijven kijken waar voor mij de meerwaarde zit in mijn werk. 

Stuur ik iedereen een online-kaartje om toch nog een beetje Nieuwjaarsgevoel te krijgen...echt zo weinig respons! Halloooooooo....de eerste werkdag van het nieuwe jaar en we zijn allemaal nog gezond en hebben nog een baan! Weet je hoe bijzonder dat is? 

Deed me even terugdenken aan de tijd toen ik bij een grote landelijke bank werkte en een oud-minister directeur was. Dat het als een voorrecht werd ervaren dat je die dag - De Nieuwjaarsreceptie - een handje mocht schudden. Hij, die minister was geweest!

Misschien een virtuele Nieuwjaarsborrel voorstellen...beetje weg van dat tamme en uitgebluste wat daar hangt. 


Afbeelding van alinatoma888 via Pixabay 


Iemand van jullie een Nieuwjaarsreceptie in de planning? 






13 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk dat ik mij ga aanmelden bij deze van WEF66.. ;)
https://rotterdam.d66.nl/agenda/online-nieuwjaarsborrel-2022/

izerina zei

Oh, wat had ik daar altijd een hekel aan

Bertiebo zei

Nee natuurlijk niet, hahaha. Hadden we op school trouwens nooit. Daar was geen receptie, maar wel altijd gezoen op de eerste schooldag. Vond ik helemaal niks

mrs H. te B. zei

Ja, soort van... De eerste dag dat we weer allemaal op kantoor werken - dan is er gezamenlijke koffie. Nu eerst een paar dagen thuis in mijn uppie aan hert werk. Werkze!

ella zei

Ik vond het verschrikkelijk die eerste werkdag in het nieuwe jaar. Al die mensen die je moest zoenen waar je eigenlijk helemaal geen zin in had.

Marlou zei

Ha Cellie,

nou... ik heb jou anders een nieuwjaarswens gestuurd.
En ho ho ho... niks van jou gehoord. Hear hear!

Maar goed... ik ben niet rancuneus hoor.
Ik had er niks van gezegd, als jij er hierboven niet over had geschreven.

Maar goed: hou je haaks...

Groetjes!
Dus...

Anoniem zei

Inderdaad, al dat gezoen op de nieuwjaarsbijeenkomst, die gehouden werd 's ochtends op de eerste werkdag van het nieuwe jaar.Met voor mij een guilty pleasure..het zoenen van een collega waar ik jarenlang, in stilte dus, enorm verliefd op was :-)

pourquoi pas ??? zei

Heb je nou nog niet genoeg "feestdagen" achter de rug? Wilde graag de fam. van de X uitnodigen op een zondag deze maand maar, en dat begrijp ik echt wel hoor, hij wil zijn kinderen en aanhang erbij. Dat worden dan 4 man erbij en het kleinkind. Ik vind dat te druk en zou graag gewoon zijn fam. weer eens zien en spreken. We zijn er nog niet uit.

nicole orriens zei

Wat slim van je om in een andere ruimte te gaan werken en zo werk en prive meer te scheiden! Ik stel me zo voor dat dit best een groot effect kan hebben.

En de beste wensen natuurlijk voor 2022!

Mevrouw Niekje zei

Vreselijk!! Bij mij op school ook!! Zoenen op eerste dag na zomervakantie én zoenen op eerste dag na kerstvakantie! Het enige goede van corona is dat dat nu niet meer hoeft!!

Mevrouw Niekje zei

Daarom vind ik thuiswerken niet fijn, ik zit aan de eettafel omdat er geen andere ruimte is waar ik kan zitten. We hebben een geweldig huis zonder kamers, gewoon 3 open verdiepingen... perfect voor ons tweetjes maar verre van ideaal om thuis te werken. Gelukkig heb ik een kantoor op school én zijn de meeste collega's er ook vanwege onze 'kwetsbare doelgroep mbo-ers niveau 1 en 2'. Ik ga dus maandag lekker naar school!

Geri Meftah Art zei

De eerste dag van het nieuwe jaar? Ik haatte het. Al snel leerde ik dat mijn "gelukkig nieuwjaar" vreemd was, het werd "beste wensen". Vreselijk, ben zo blij er van af te zijn.

Marlou zei

Wat een lieve verrassing!
Dank je wel...
Hartverwarmend!!



Groetjes van Marlou