dinsdag 17 oktober 2023

Achter het net vissen

Omdat ik heel lang, uit nood en zuinigheid en ook omdat ik zoveel geld aan mijzelf besteden nogal ingewikkeld vind, pas iets ging kopen als het in de opruiming was, viste ik vaak achter het net. Nou ja, jammer dan. Dan maar niet dus. Al die jaren ook zonder kunnen overleven.

Zette dan wel iets klaar in mijn online mandje, maar vond het toch te duur en was het echt wel nodig. Koop echt nooit schoenen van meer dan 100 euro. 

Nu wordt het dus echt wel herfst en winter binnenkort en al vorig jaar was ik ook al op zoek naar waterdichte winterschoenen, geen sneakers, voor naar mijn werk. Wel een beetje elegant, maar ook de juiste breedte-maat en geen pijnlijke voeten de eerste paar maanden als ik ze draag door het uitlopen. 

Dus nu al kijken wat er is en bestellen. NU. Niet weer tot januari of zo wachten en dan maar doen met wat er nog is. 

Vis nu eens VOOR het net!!

Mag.
Kan.
Doen.

Had dus eindelijk na 3 maanden wikken en wegen online winterschoenen gekocht van een merk dat in de jaren 90 helemaal hip was. Erg leuk en breed genoeg zo te zien en een persoonlijke kaartje (handgeschreven) en nog extra sokken erbij!

Mijn dochter had dit merk schoenen, hoge met veters en lekker knalmosterdgeel gekleurd en ook nog cremekleurige. Ik kocht een soort van biker-model, met gladde zool, niet die ribbelzolen. En ben ze nu aan het inlopen. Breed genoeg, maar ik heb geen keurig gladde hielen zoals normale mensen, maar een extra ribbel, dus dat schaaft en schuurt altijd en zorgt vaak voor blaren. Door het leer op die plek zachter te maken door ze uit te lopen (zitten), voorkom ik dat. En goede sokken.

Oh ja, deze waren ook nog eens honderd euro afgeprijsd. Kon het niet laten!


Nu zag ik iemand in het gebouw waar ik werk rondlopen met sneakers met een grote H aan de zijkant. Zouden die van het luxe merk Hermes zijn? Even googelen en ja hoor. Maar Eur 735,--. Koopje natuurlijk! En tweedehands ook dit soort prijzen. Wow. 

Vissen jullie wel eens achter het net?









14 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk vis ik weleens achter het net met kleding kopen, en ik heb me voor genomen om nooit meer iets te bestellen. Negen van de tien keer is het model niet goed of de kleur, en/of is de kwaliteit niet naar mijn zin.
Voor schoenen ga ik naar een goede schoenenzaak. Daar krijg je goed advies en heb ik nooit een miskoop. Of pijn door knellende schoenen. Tijdens de uitverkoop krijg je korting op de dure schoenen. Door in die zaak te kopen ben je even veel geld kwijt. Maar doordat ze een goede kwaliteit hebben en het geen miskoop is, haal je het geld er zo uit.

Bertiebo zei

Met schoenen heel vaak. Niet omdat ik te laat ben of aarzel. Maar mijn maat 36 is er gewoon niet in sommige winkels. Gewoon helemaal niet. Aan de andere kant scoorde ik vroeger ook wel vaak uitverkoopjes in die maat. Maar dat is al jaren geleden.

Alice K. zei

Tegenwoordig geef ik wel meer dan 100 euro uit aan goede schoenen. 125 euro is mijn limiet. En als ik ze nodig heb dan koop ik ze, wacht niet tot ze goedkoper worden. Want wil de juiste maat en breedtemaat. Ik heb geen tig paar schoenen. Eigenlijk altijd 1 paar goede schoenen voor lente/zomer en 1 paar goede schoenen voor herfst/winter. En die draag ik dan elke dag naar mijn werk en andere nette gelegenheden. Voor in het dorp heb ik dan nog wel wat oudere schoenen, die al wat afgetrapt zijn. En 1 paar wandelschoenen van S.capino voor het uitlaten van de hond...al jaren dezelfde wandelschoenen, als ze te erg stuk zijn dan koop ik precies dezelfde weer...
Mijn goedbedoelde advies aan jou: koop ze gewoon als je eraan toe bent hoor. Niet achter het net vissen!
groetjes, Alice K.

Lot zei

De enkele keer dat zoiets me gebeurde dacht ik niet ik vis achter het net maar, ze waren niet voor mij bestemd.
Ik draag alleen Durea schoenen en die koop ik al jaren via MP, en niet meer dan 35 euro incl verzendkosten. Tot nu toe 15 paar gekocht en slechts een beviel me niet na een tijdje dragen, dat zou bij een in de (web)winkel ook kunnen gebeuren.
Heb je wel eens van een knobbeltang gehoord? Daarmee kan een schoenmaker exact die plekken iets oprekken waar het nodig is.
Mijn vader was maatschoenmaker.

nicole orriens zei

Wat fijn dat het gelukt is om schoenen te vinden. En dankjewel voor het linkje naar de schoenen want ik was helemaal benieuwd wat het was geworden : )

Anoniem zei

Ik heb net schoenen voor ruim 200 euro besteld, in het model en de kleur waarvan ik twee jaar geleden achter het net viste. Ik kijk er naar uit ze te dragen met mijn steunzolen, lekker stevig staan en lopen en toch geen pijn aan mijn gewrichten hebben.
Vanwege de kosten spreid ik het vervangen van mijn oude schoenen die niet met de, zolen kunnen uit. Ik zag ook een paar zwarte nette schoenen voor net (bruiloften, begrafenissen en koor) maar die waren al niet meer te krijgen. Dat wordt de volgende, volgend jaar vroeg er bij zijn.

Anoniem zei

Ik koop schoenen als ik eraan toe ben. Bij schoenen kopen let ik nooit op de prijs. Belangrijkste voor mij is dat ze goed zitten, geen knelpunten, niet inlopen. Als ze dan ook nog mooi zijn is dat meegenomen. Mooi zijn altijd wel. Ik koop L..oints of El Natur..aliste. Mijn wandelschoenen zijn L..owa’s . Schoenen van deze merken gaan erg lang mee
Janne

Anoniem zei

Ik draag Wolky en ja die zijn nu eenmaal duur. Voordeel ik doe gemiddeld 7 jaar met een paar schoenen mits goed verzorgd .Je kunt ze goed verzolen etc. Met 3 paar kom ik iedere winter goed door. Ik heb ze nl in het zwart, jeansblauw én felrood.

Anoniem zei

Mijn waterdichte schoenen, speciaal gekocht en alvast ingelopen, zijn net zo lek als een paar niet behandelde stoffen sneakers. Dat is dus 120 euro door een putje.
Volgende keer in de winkel maar een flesje water op de de voeten kiepen ofzo..
Want ik moet nog steeds schoenen waarmee ik niet de hele dag met koude voeten looop te soppen.

Mevrouw Niekje zei

Ik vis eigenlijk nooit achter het net, zeker niet met schoenen. Er is in mijn maat (damesmaat 45!) niet vaak iets in de aanbieding, dus ik koop wat ik nodig heb wanneer ik het nodig heb. De prijzen zijn niet mals maar de kwaliteit van mijn schoenen is erg goed, ze gaan dan ook lang mee. Kleding is ook niet makkelijk met mijn maat en lengte (36/38 - 1.88m) dus ook daar ben ik vaak op speciaalzaken aangewezen. Op het net is het aanbod best groot tegenwoordig, maar aanbiedingen zijn er ook hier niet vaak. Ik kan inmiddels het kaf van het koren scheiden en doe gelukkig ook niet vaak meer een miskoop.

Anoniem zei

Als je merktrouw bent kun je vaak wel bestellen in je eigen maat. Onze plaatselijke schoenenzaak heeft vaak niet de gelederen en hippere modellen orthopedisch schoeisel in de collectie. Maar op. Mijn verzoek willen ze wel eens een paar of evt twee paar bestellen zodat ik ze toch bij een stenen winkel kan ophalen. Ik probeer ze op die manier ook over te halen om hun assortiment uit te breiden!

Mirjam Kakelbont zei

Deze schoenen ken ik niet. Ik dacht dat het Timberl@nds waren of zo. Niet dat ik daar ooit heb gelopen. Heel goed dat je geld aan goede schoenen voor jezelf hebt uitgegeven. Je voeten moeten de rest van je leven mee!

Sylvia zei

Ik ben ontzettend goed in dingen kopen voor mijzelf dus vis ook nooit achter het net ;)

Zuinigaan (Aaf) zei

Ik draag ook schoenen met een grote H aan de zijkant, Helvesko, niet heel duur, maar ook niet heel goedkoop, ongeveer 160 euro.