vrijdag 20 oktober 2023

Snertweer

Net thuis. Stromende regen. In de ochtend viel het nog mee, alleen wat druilregen richting mijn werkplek. Maar had toch al mijn regenjas aan, want al gezien dat het op de terugweg ging regenen. 

Dus blij met mijn Vera-hoedje en ondanks dat ik mijn fiets vanochtend onder een afdak had gezet, was hij wel nat. Aan de kant waar de wind waait. Nou ja, niet te vermijden.

Fiets in de schuur, beetje afgedroogd. Klikko opgehaald van de hoek van de straat, regenkleding uit, schoenen uit en naar boven andere broek aan (nat en relaxbroek), dik vest erbij, kachel op 18 graden gezet want kil binnen. Eventjes maar dan voelt het al stukken aangenamer. 

Kaarsen en waxinelichtjes aan. Even wat sfeer maken en klaar. Het weekend mag beginnen.

Soep opwarmen en blij dat ik een warm veilig (t)huis heb, energie kan betalen en nog eten in huis bovendien. 

Maar vooral blij en dankbaar dat ik niet ergens heen hoef te vluchten omdat mijn bedje op de verkeerde plek stond. En de enige knallen die ik hoor van vuurwerk zijn. 




9 opmerkingen:

Petra zei

Ja, dat is wel echt iets om dankbaar voor te zijn. Heel fijn weekend gewenst, (ook) jij verdient dat.

pourquoi pas ??? zei

Ik wens je een heel fijn weekend toe.

Mevrouw Niekje zei

Ik ging vandaag in mijn regenpak naar de markt. Het heeft hier in de Randstad geregend van de vroege ochtend tot nu. Morgen hopelijk beter. Maar hier in huis is het lekker warm en gezellig. Ja, we hebben het goed.

Bertiebo zei

Count your blessings

Anoniem zei

Denk.ik ook vaker, wat hebben we het goed. Veilig en geborgen in eigen huis.

Lot zei

Ik ben helemaal niet uit huis geweest, alleen de hond de deur uit geduwd om haar plasje te laten doen, ze loopt altijd naar een plek achterin de tuin. Regen verdunt dat dan meteen weer lekker. Normaal laten we haar natuurlijk verder weg uit maar ze houdt totaal niet van nattigheid, loopt ook heer raar op natte grond.

De musical waarin Vluchten kan niet meer zat heb ik in Carré gezien, waren mooie tijden.

izerina zei

Die dankbaarheid kan ik ook voelen.

Alice K. zei

Mooi verwoord. Fietsen door de regen, in de wind en de duisternis voelt heel deprimerend, maar wat hebben we een geluk dat we 's nachts veilig in ons eigen bed kunnen liggen met een dak boven ons hoofd!
Heel goed weekend!
groetjes, Alice K.

Mirjam Kakelbont zei

Gisteren kwam het met bakken naar beneden. Je zou bijna denken: vind je het gek? Dat wij hier in vrede mogen leven... Ik waardeer het steeds meer.