woensdag 4 oktober 2023

Trein uitval

Gisteren moest ik voor mijn werk in Utrecht zijn en reed met een collega mee naar die lokatie en had al nagekeken hoe ik met het OV weer terug naar huis kon reizen. Stukje lopen, streekbus en dan de Intercity. Mooie aansluiting. Zou ik rond 20.30 uur thuis zijn. Laat, maar nog wel te overkomen. Wel een erg lange werkdag op die manier.

Helaas liep alles qua treinreizen in het honderd. En dat zag ik pas toen ik op station Utrecht CS arriveerde. Mega-druk, beetje chaotisch, trein die ik zou moeten hebben was gecancelled. Andere trein stond op perron en honderden wachtenden idem. Aan beide zijden een trein. Die toch niet ging. Dus daardoor kwam er ook niets. Andere optie huiswaarts bedacht. Kwam ook niet. Afgelast. Van het ene perron naar het andere. En op en neer en alweer voor niets. 

Het zou tot 20.30 uur duren. Daarna zou het tot 21.00 uur duren en daarna werd omgeroepen tot 21.30 uur. Dus opnieuw bedacht hoe ik uit de situatie kon omdenken en omrijden. Dus eerst verder weg gereden. Maar ook die treinen hadden 30 minuten vertraging of gingen niet. Ik zat vast zo leek het. 

Wederom even helder nadenken en niet meer toch kijken of mijn originele reisplan zou lukken. Weinig kans. Er ging niets. En een enkele trein richting de hoofdstad zat bomvol. Geen zin in platdrukkerij. 

Lang verhaal kort gemaakt. Ik zat in een intercity naar Den Haag, ook daar vertragingen en kortere treinen, maar uiteindelijk trein richting mijn beginstation kunnen nemen. Daar was het megadruk, want ook vanaf dat station gingen urenlang geen treinen. En er werd geen vervangend vervoer ingezet. Daar nam ik de streekbus en rond 23.30 uur was ik thuis. 

Even bijtrekken en door naar bed en bedenken dat ik ooit ergens drie dagen op een bus heb staan wachten. Dat valt dit toch reuze mee.
En ben er trots op dat ik niet ben gaan snaaien of me liet verleiden toch even een snack of iets op het station te kopen om de stress te bestrijden. Had nog 2 mandarijntjes in de hutkoffer. Dat was prima. 

Zag ik mijzelf grappig genoeg ook nog op een foto in een digitaal nieuwsbericht, wachtend op berichten over een vertrekkende trein.
Ole, toch mijn 5 minutes of fame gehaald! Informatie online over vertraging

Iemand ook last van gehad?

8 opmerkingen:

Alice K. zei

Oei dat is wel superlaat thuis... Op die manier is afhankelijk zijn van het OV niet fijn! Vermoeiend!

groetjes, Alice K.

Anoniem zei

O wat erg!!!! En natuurlijk geen excuses.

Anoniem zei

OMG, dat is niet normaal.
Hebben ze geen leenauto bij het ‘bedrijf’ waar je werk?
Thea

izerina zei

Wat een ramp. Je zou "uitslaap-verlof"moeten krijgen

Anoniem zei

Nou ja, je bent er toch gekomen.
Super goed van je.
Ik was gaan bellen voor hulp. Jij hebt jezelf gered.
Marijke.

Petra zei

Blegh, dat is wel laat inderdaad.
Gelukkig voor mij had ik gisteren en thuiswerkdag, en reden vandaag al mijn treinen op tijd. Ook gelukkig voor mij is dat ik meestal niet zo heel ver van huis werk, waardoor er naast de trein ook nog andere opties zijn zoals bussen, trams of zelfs een deel van de reis lopen, als dat helpt.

Bettie zei

Dat is wel echt balen zeg!

Siebrie zei

Je kunt toch vergoeding aanvragen bij vertraging?