zondag 22 oktober 2023

Herfstweer

Was zaterdag op werktijdwekker wakker. Beetje vroeg. Nog even naar een podcast geluisterd, heel interessant over schoonmakers in ziekenhuizen, maar toch maar op tijd de dag beginnen. Zo te zien (nog) droog. Was in de machine gedaan (heb niet zoveel herfst/winterbroeken) dan kan dat lekker draaien en drogen het weekend en maar direct even langs de supermarkt. Geen vers brood nog geleverd. Nou ja, haal ik het straks wel elders. Maar had net gisteren mijn laatste brood uit de vriezer opgemaakt, om die laden van mijn vriezer ook eens helemaal vers in te richten. 

Bij mijn fiets aangekomen zag ik toch regendruppels. En het begon inderdaad te miezeren. Lekker thuis met het meeste van de boodschappen. Straks een gereserveerd boek ophalen, wat ik al een half jaar geleden reserveerde. En bij dat andere winkelcentrum even kijken voor brood. Even de bui afwachten en dan fluks naar de bibliotheek.

Boek was al weer retour. Stom van mij, net een dag te laat, maar ja...geen tijd/zin eerder deze week en er zijn ook geen avondopeningstijden meer. Jammer de bammer. En ja, ik had kunnen bellen en dan zouden ze het boek nog wat langer aanhouden. Niet aan gedacht. Kennelijk stond dat boek toch niet zo hoog op mijn wensenlijstje dan. 

Wel brood kunnen halen aldaar. En maar weer teruggefietst en zag achter mij een enorme donkere wolk aankomen. In ieder geval weer wat beweging gehad.

Nog wat huishoudelijke taken gedaan; altijd fijn als het buiten regent vind ik. Moet nog de omschakeling maken naar niet meer zo de tuin in kunnen en daar bezig zijn, maar meer binnen activiteiten. Kocht ook nog een zak waxinelichtjes, die gebruik ik nu ook meer. 

Lekker kopje Autumn Storm-thee. Geen storm, maar wel Autumn. Nu al wat waxinelichtjes aan en ik maakte een leuk herfstsfeer-bakje met kastanjes en gedroogde bladeren. Uit mijn tuin stak ik gedroogde Judaspenningen in een Herfstboeket. Allemaal droogbloemen of nepperts en kijk dan altijd graag wat er bij bloemisten in de etalage staat. Dat het geen oubollig boeket wordt.


Image by congerdesign from Pixabay



En borduur een kledingstuk voor mijn toekomstige kleinkind. Gaat wel erg langzaam, want borduur zelden. Maar iedere dag een beetje en dan kom ik er ook wel. Geen patroon, maar uit de losse pols iets bedacht. Kledingstuk had ik al eerder, maar vond het wat 'kaal'. Heel rustgevend dat borduren. 

En de zondag begon vandaag ook al met regen. Zit nu aan een heerlijke kop koffie met opgeklopte soja-melk en de dikke weekendkrant. En net de kleinkinderen voor logeerpartijtje uitgenodigd voor komende week.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?










4 opmerkingen:

izerina zei

Ik heb met mijn gezicht in het zonnetje gezeten in de tuin. Heerlijk

Mevrouw W. zei

Vanmorgen van onder alle bloempotten buiten de schotels weggehaald en met water schoongespoten. Daarna in kratjes te drogen gezet. Verder kon ik ook niet zoveel in de tuin doen. Ik heb huiswerk van naailes gemaakt, niet verplicht maar wel handig om thuis eraan te werken. Om boodschappen geweest, stof gezogen en gestreken. Zo zag mijn zondag er uit!

Mevrouw Niekje zei

Sporten aan het begin van de ochtend (half 10 gaat de sportschool open, dan sta ik voor de deur ;-)) en daarna visite van mijn paps en zijn lief. Gebakje gegeten, bijgeklets. Toen nog wat voorbereidingen voor komende week gedaan, was opgevouwen en opgeruimd, serie gekeken want geen boeken meer thuis.

Roelie zei

Gewandeld, bed verschoond, wasjes gedraaid, balkon schoongemaakt, raam gewassen en in de middag weer gewandeld. Het was zo zacht buiten, met een zonnetje erbij