vrijdag 27 oktober 2023

Vervangend vervoer

 En alweer op mijn huis-werk-huis traject een stukje treinen vervangen door busvervoer. Had ik natuurlijk eerder moeten kijken, maar was de laatste dagen met andere zaken bezig. Hele leuke zaken. Gelukkig keek ik nog even in de app voordat ik de trein pakte op mijn vertrekstation.

Aha...bussen. Dus eerdere trein kon ik nog net pakken. Toen de bus in. Weer complete chaos daar. Snelbus of langzame bus (alle haltes van de plaatselijke stationnnetjes) niet duidelijk aangegeven. Bus zat al bomvol. Volgende bus stond gelukkig klaar. 

Goedemorgen!
'Da'

Oh..Oost-europese buschauffeur.

Bijna op de plek van bestemming, zagen het station al liggen en toch draaide hij naar een volgende plek toe. We reden juist de verkeerde richting op. Alles was dan ook afgesloten rondom het station. Probeerde te keren. Toen weer andere route en bijna aan de achterkant van mijn werkstad. Terug naar waar hij moest zijn, maar het lukte dus niet om een busroute te vinden. Passagiers lieten op hun navigatie zien hoe hij kon rijden. Ja, als persoonsauto. Niet als touringcar-bus he..

Ergens achter het station afgezet en bus kon niet verder. En dan weer eerst naar station om uit te checken. Dus kwam nog net op tijd aan om mijn werk te starten, maar ruim 3 kwartier later dan de NS planning. 

En dan weten dat je op die manier ook weer terug moet. 

Wel avontuurlijk. En arme buschauffeur. Zonder navigatiesysteem op dit traject ingezet. En in de ochtend nog supermistig ook. 

Terug een chauffeur die heel slim over de busbanen reed. En toen de snelweg opdraaide. Veel sneller. En bij het station van mijn werkstad Pro-Rail medewerkers die duidelijk aangaven waar welke bus stond. 




5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, arme buschauffeurs. Hier gisteren ook een buitenlandse chauffeur die de weg niet wist. Gelukkig wist ik het en kon ik hem de weg wijzen. Zijn tien minuten pauze bleef hij in de bus zitten...geen klik met de Hollandse buschauffeurs? Ik heb een beetje met hem gebabbeld, ik had met hem te doen.

Luz zei

Wát is er toch allemaal aan de hand? Hoe kan het zo'n chaos geworden zijn?

izerina zei

Wat een ellende iedere keer. File-staan in je auto lijkt bijna nog beter

nicole orriens zei

Wat een gedoe zeg. Maar wel mooi hoe de buspassagiers de chauffeur probeerden te helpen.

Lot zei

Ik dacht hetzelfde als Izerina, ga ga ik inderdaad wel in de file staan. Vreselijke je verhalen aldoor. Vraag me ook af hoe het ging toen de app er nog niet was. Ik ging zelden met bus of trein of tram, waarvan de laatste nog het betrouwbaarste is denk ik.
Mijn auto is aan vervanging toe, de bushalte die er was voor de achterdeur is wegbezuinigd, de volgende is op 2 km die ik niet meer kan lopen, dus ja andere auto komt er.