woensdag 11 oktober 2023

App drama in 242 delen

Verliet een paar maanden terug de ene zus de app, boos en teleurgesteld want werd door broer buiten spel gezet, nu de andere zus (waarom weet ik niet - werd ook niet medegedeeld en half uurtje daarna werd de hele app uit de lucht gehaald door broer, die de app had opgezet. Ook zonder vooraankondiging. 

Goed dan.

Communiceren we toch helemaal niet meer snel met elkaar om onze moeder zo goed mogelijk te ondersteunen en regelzaken af te stemmen. Wat een ego-gedoe.

Man man man; ga eens op een Social Media training. Laatst stond er een artikel in de krant over groeps-whatsapp etiquette. 

Krijg er een tamelijk puntig hoofd van. 

Hoe zouden jullie dit aanvliegen (de andere kant op waarschijnlijk)? Hoor graag jullie adviezen/meningen. 






8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn gedachten; ik hoop dat er iets aan hebt: Laat t gaan. Het lijkt erop dat jouw familie nooit heeft geleerd rustig met elkaar om te gaan. En volgens mij is dat voor jou wèl heel belangrijk. Probeer alleen te doen wat jij goed vindt voor je moeder en maak dat zichtbaar voor je moeder (en jezelf!). Laat los wat anderen doen. Trek je terug uit de eeuwige strijd en kies een doel dat haalbaar voor je is, qua hulp, en zorg dat je dat haalt. En geef jezelf complimenten voor wat je allemaal doet, ook voor de mini-dingetjes! (Als: ik kon mijn ergernis over X of Y ombuigen naar bijv. snoeien in de tuin. Want ik denk dat hoe minder geïrriteerd je bent over je brussen, hoe beter dat is voor je moeder.)
De snelheid is er zonder app-groep blijkbaar uit, maar dat is misschien ook helemaal niet zo erg voor je moeder. Hulp = hulp. Gebrek aan tempo is misschien inefficiënt, maar het haalt ook de druk weg om met iedereen tegelijk te communiceren en tegelijkertijd niemand tegen de haren in te strijken (wat zo te lezen bijna onmogelijk is). Veel sterkte daar!

Anoniem zei

ik kan niet anders dan het eens zijn met de eerste reactie.
Wanneer er niet samengewerkt wil worden lijkt het prima dat los te laten en te doen wat jezelf prettig vindt te doen voor je moeder en misschien alleen te overleggen met een familielid die hetzelfde spoor bewandelt.
Veel sterkte en ook wat rust toegewenst op dit front.
Marina

KnutzEls zei

Los laten, dan niet. Blijf gewoon praten/bellen/appen. Blijf vriendelijk. Je ziet vanzelf wat het wordt.

Anoniem zei

Doe gewoon voor je moeder wat jij nodig vindt en zij graag wil. Houd daarbij geen rekening met de mening van je brussen en maak je niet druk om hetgeen zij al of niet doen. Je moeder wil met geen van haar kinderen ruzie dus onthoud je ook van commentaar op hen.
Thea

Mevrouw Niekje zei

Ik kan je alleen maar adviseren om jezelf te blijven, je eigen ding te doen, je moeder te helpen waar en wanneer voor jou mogelijk en verder je niets aan te trekken van vervelende familieleden. Beter kwijt dan rijk, ze weten je iedere keer weer een rotgevoel te geven. Sommige familiebanden zijn giftig, je krijgt er geen energie en plezier van maar stress en verdriet. Streep erdoor! Lieve groet van een ervaringsdeskundige xx

Alice K. zei

Wat een lastige situatie! Nou dan inderdaad maar doen wat je kunt voor je moeder zonder familie-app... Heel jammer dat het zo moet, maar je familie zal niet meer veranderen... En je moeder wil natuurlijk met geen van haar kinderen ruzie. Heel veel sterkte! Groetjes, Alice K.

ella zei

Wel zo rustig zonder dat app gedoe, ik zou zeggen ( misschien makkelijker gezegd dan gedaan) doe voor je moeder wat jij aan kan en vermijd het onderwerp familie. Let op je eigen grenzen je hebt je best gedaan. Gr. Ella.

Sylvia zei

Ik zou blij zijn dat die app weg is. Alhoewel ik het niet zou weten omdat ik er allang was uitgestapt ;) Aan mij heb je niks op dit gebied. Ik heb een appgroepallergie. En ik ben ook allergisch voor kinderachtig communiceren.