zondag 29 maart 2015

Walking in the rain with the one I love

Net ruim een uur gewandeld in mijn eentje in - wat wij hier 'het bos' noemen - en aangezien het hier al het grootste gedeelte van de dag regent, kwam ik bijna niemand tegen. Man met hond zei me deze week al dat hij het liefste in lichte regen loopt omdat hij dan het gevoel heeft dat er meer zuurstof  in de lucht zit en ook geen last heeft van hooikoorts.

Appte met mijn scandinavische broer maar die ging net zijn rondje lopen en toen ik hem zei dat ik nog even wilde wachten op wat droger weer, kreeg ik als reply "Regenjas". Vond onlangs mijn wel 25 jaar oude Agu regenjas terug, zo'n damesjas met extra fietsflap, voor op de fiets. Toen was dat al een rib uit mijn lijf, maar ik heb hem nog steeds en dus maar aandoen vandaag. En ook ooit voor in de tuin bij de Lidl van die nu superhip zijnde rubberen enkellaarsen met aan beide kanten elastiek gekocht, dus ook die maar aangetrokken en hoppa...op pad. Dus had geen enkel excuus meer om niet te gaan lopen.

Het was lekker, verfrissend en onderweg kwam ik ook nog op een terrein in het bos een aantal wagentjes met paard of meerdere paarden tegen die een parcours moesten afleggen in zo kort mogelijke tijd. Wel sneu dat er dus bijna niemand keek. Op dagen met blauwe lucht is het wel druk, maar nu stonden er dus letterlijk 3 man en een paardekop in de stromende regen. De paarden reden er niet minder indrukwekkend om.

Thuisgekomen was de voorkant van mijn jurk geheel doorweekt en leuk voor in de tuin enkellaarsen, maar de regen stroomt daar dus lekker van boven in, dus maar droge kleding aangetrokken. Ik had net mijn enige broek die goed zit in de was gedaan, zodat die morgen weer lekker droog is. Heb geen zin om nu weer kleding te gaan kopen als het gewoon een kwestie is van doorgaan met mijn gezondere leefpatroon en dan kan ik straks die broeken die nu nog net niet dicht kunnen gewoon weer aan. Geduld hebben dus. Het scheelt natuurlijk dat ik nergens heen hoef en er niet representatief uit hoef te zien, dus red ik het makkelijk met mijn huidige kledingkast. Niet dat ik er slonzig bijloop, maar het is wel veel van hetzelfde.

Bekeek of ik een broek die ik lang niet meer aankon aan zou passen en was heel blij te merken dat ook die weer bijna dicht kon. Niet te geloven. En een jasje wat ik al een tijd niet meer dicht kon ritsen, kan ook weer dicht. Dan kan ik alleen niet meer ademhalen, maar het jasje kan dicht.
En een colbertje, dat kan ook weer aan zonder dat mijn armen naar achteren blijven staan.

Merk dat ik het belangrijk vind om in balans te zijn. Geestelijk - goed met stress omgaan - en lichamelijk; mijzelf gunnen om gezonder te leven. Goede voeding, op tijd naar bed, geen vreetbuien of afreageer impuls eetzaken, en een betere conditie. Dat mijn lijf daardoor minder vet en meer spieren krijgt is een bonus.

Misschien is het dan toch eindelijk zover dat ik oprecht kan zeggen dat ik mijzelf een leuk mens vind. De moeite waard.


7 opmerkingen:

 1. Leuk. Geniet ook van de rest van je dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je dag klinkt niet slecht tot nu toe .Heerlijk om in de regen te lopen ,al fiets ik meestal, maar wel vaak zingend en dan moet je mensen soms zien kijken ,of ik niet goed snik ben haha .Zo'n lekker gevoel dat kledingstukken alweer bijna passen dat geeft de spirit om door te gaan .En jezelf gewoon een leuk mens vinden want dat ben je volgens mij ook.
  Geniet van de rest van je dag ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je gewoon super goed op weg bent. Wat leuk dat er kledingstukken weer passen. Bij mij zit alles al iets minder strak, maar zover dat ik weer in oudere kleding pas ben ik nog niet. Dus mijn hoed af voor jou en ga zo door!!! JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hé als oudere kleding weer past. Ik ben sinds 5 januari ook paar kilo kwijt en ga de zomerkleding straks passen, ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk gevoel, dat te kleine kleding ineens weer (bijna) past. Heb je ook ineens een nieuwe garderobe, zonder geld uit te hoeven geven.
  Ik had vroeger ook zo'n Agu jas. Nu heb ik een lange nep-waxjas, speciaal gekocht om mee in de regen te lopen (met de hond), maar ook daar blijven m'n benen niet droog in. Soppende laarzen dus :-)
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, je bent de moeite waard, of die broek nou wel of niet dicht kan. ;) (Al kan ik me goed voorstellen dat je het fijn vond. :))

  BeantwoordenVerwijderen