zaterdag 6 mei 2023

Niet

Al een paar weken terug gevraagd door mijn dochter of ik kon oppassen die vrijdag. BSO en KDV waren dicht. Dus vrij genomen en van te voren al leuke dingen gekocht (papier vooral, om dingen te maken en lekker knippen, dat vind de jongste zo interessant) en bedacht en ook nog op zoek naar nieuwe namaak-crocs, als ze lekker in de tuin willen spelen. Want de voeten waren alweer gegroeid. Die dingen schiet je zo aan en maakt niet uit als ze vies of nat worden. Bij de andere Oma en thuis zijn ze ook gewend in huis de schoenen uit te doen, maar lekker naar buiten op je sokken is ook weer zoiets. 

Zag in mijn werkstad een paar en omdat de rij zo lang was, miste ik net mijn trein terug. Nou ja..de buit was binnen dus maakt niet zoveel uit. Voelde me voor het eerst in lange tijd iets luchtiger in mijn hoofd met al die leuke dingen in het verschiet.

En dan eind van de dag appje dat KDV en BSO toch open zijn, dus hoeft niet. Kon uiteraard nog steeds, maar omdat ik de dag erna ook al oppas, vond ik het voor mijzelf verstandiger om het niet te doen. Overwoog nog of ik toch zou gaan werken, maar nee. Nee en Nee. Maar wat moest ik dan? Veel, teveel mensen vrij en dan moet ik altijd het fort bewaken? Nee..klaar daarmee. Daar krijg ik niet voldoende voor betaald en zo leren ze nooit dat er echt back-up moet zijn. 

Lees op mijn werkapp dat mensen 'overvallen' zijn dat ik vrij ben en of dat wel bekend is. En of ik wel eea geregeld heb. Duh..alles voorbereid, verlof is goedgekeurd al weken terug. Niet zo paniekerig doen.

Ik regel mijn zaakje over het algemeen goed. Over het algemeen he, want uiteraard maak ik ook wel eens fouten. Maar heb geleerd om dan te zeggen dat 'waar gehakt wordt, spaanders vallen'. En niet te verdoezelen dat ik iets fout heb gedaan, maar gewoon aangeven dat dit zo is en stom. En klaar.

Werd op werktijdwekkertijd al wakker. Eerst maar kijken of ik de was nog buiten kon hangen vandaag. Want wel regen in de voorspelling. En mijzelf onder de douche zetten. Kom op....Maak er wat van!

Was hangt buiten, maar er wordt straks regen verwacht, dus op standby om alles weer van de droogmolen te halen en binnen te hangen. Zit er toch een lekker buiten gedroogd luchtje aan! 

En ja, hoor; regen, maar had mijn was op tijd binnen en ook mijn dekbed weer uit het raamkozijn gehaald, dus niets natter geworden dan de bedoeling. En dan straks mijn bed, dekbed al gesplitst weer in herfst en zomergedeelte, opmaken. Lekker vers en schoon. 

Dus ook bed weer opgemaakt. Verheug me nu al op dat verse beddengoed. Voelt altijd luxe. 

Naar het 5 mei concert gekeken. Om de dag een beetje feestelijk af te sluiten en de vrijheid te gedenken. In mijn eentje dan. Fijn om Dieuwertje weer te zien. 

Met het afscheidslied zat ik al klaar voor de kroning van Charles morgen. Genieten van een soort folklore en och...wat heeft die man lang moeten wachten tot hij aan de beurt was. Hoop niet dat hij iets moet ondertekenen morgen..











3 opmerkingen:

izerina zei

Zo'n onverwacht vrije dag voelt zo lekker. Hoewel oppassen ook leuk geweest was

Jo zei

Kreeg je dus zo maar een vrije dag in je schoot geworpen. Altijd fijn!

Had hier de was ook op de molen gehangen en net voor de regen droog weer afgehaald. Heerlijk: buiten gedroogde was!

Goed weekend, Cellie!

Een hartelijke groet van Jo.

Sylvia zei

Geniet van de parade vandaag! Iedereen komt las ik. Taartje gekocht?