donderdag 11 mei 2023

S!

Had gisteren een hartverwarmend gesprek met een collega van de opdrachtgever waar wij voor werken. Zij is de enige collega die ik waardeer en geen discriminerende uitspraken doet over onze clienten. De overige collega's hebben een dedain van hier tot Tokio en met hun uitermate goede CAO nergens over te klagen en dan toch altijd zeuren, zaniken en bij voorkeur hardop zodat iedereen mee kan genieten.

Vertelde iets over mijn prive-leven en ze was aangenaam verrast. Dat had ze niet van me gedacht. Waar ik weer niet verbaasd over ben, want ik ben meestal vrij gesloten en kijk eerst wat ik veilig kwijt kan. Want ervaring heeft me geleerd dat bepaalde zaken, als je die deelt,  je minder aanzien geven (niet dat dit belangrijk is, fuck aanzien en bij mensen die zo denken wil ik al helemaal niet in hun achting stijgen of zijn) en je daardoor ook anders behandelen, want jij bent die ene die..
Kreeg dus een enorm compliment van haar en dat deed me heel erg goed. 

Kwam ik thuis, lag er ook nog eens een hele lieve opbeurende kaart op de mat. Heel fijn! 

Soms heb ik dat even nodig. Een virtuele knuffel. 















5 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

Houd er rekening mee dat de werksfeer bij jullie ook cynisme t.a.v. jullie cliënten in de hand werkt - de rotsfeer heeft natuurlijk ook invloed op het welbevinden van je collega's! (Op het gevaar af "schooljuf" te zijn, wilde ik toch even zeggen....)

Anoniem zei

Lees sinds enige tijd je blog. En jee, wat je allemaal op je bordje krijgt. Dat is niet niks. Knap dat je je staande weet te houden. Daarom krijg je ook van mij een GROOT welgemeend compliment..enne bedankt dat je ons elke dag meeneemt in je leven..groetjes willemien.

Sylvia zei

Ah! Dat zijn de betere dagen. Wat fijn voor je :)

Mevrouw Niekje zei

Fijn dat je op die vervelende werkplek in ieder geval iemand hebt die wel leuk is en waar je het goed mee kan vinden. Wat Mrs H. te B. zegt denk ik ook, het werkt elkaar in de hand. Lief van die collega!

Anoniem zei

Dat is zo fijn voor je! Dat is zo belangrijk in je leven, waar je je ook bevindt en in welke situatie, als er 1 persoon is waarbij je je veilig voelt om je te uiten dat is goud waard!

Willemina