vrijdag 19 mei 2023

Ontspannen dag

In de ochtend vond ik het nog aardig frisjes. Rondje Bless the House gedaan, mijn administratie bijgewerkt en rustig koffie gedronken. Beetje gekeken wat er allemaal weer verder opkomt in de tuin en soms van die leuke verrassingen. Heel fragiel, lange dunne stelen met Irissen; mooi paars/blauw. Ik zie witte bloemen in mijn clematis en verderop ook nog grote knoppen. Tegen die schutting had ik een tijdje terug al een soort raster aangetimmerd, daar kan alles mooi tegenaan en tegenop klimmen. De klimroos, de clematissen

Mijn pioenrozen worden met de dag hoger en groter. Jammer dat ze maar zo kort mooi zijn!

In de middag bedacht ik dat ik even een rondje wilde fietsen, het was iets zonniger geworden, en wel zien waar ik uit zou komen. Nou ja...mijn fiets bracht me bij een dorpje verderop bij een tuincentrum. Wist waar ik voor wilde kijken en die planten vond ik ook. Gelukkig heb ik grote fietstassen en paste alles erin (stak er wel bovenuit). Een dame riep me op de terugweg toe waar ik toch die planten had gehaald.

Nou, bij dorpje X.

(Leuk gesprekje)




Was ook nog even een stukje verder gefietst naar een soort van nieuw parkachtig iets en daar had ik een vrije uitkijk op de velden hier. Voelde opeens net als vakantie. En zo blij dat ik daar gewoon naar toe kon fietsen, geen haast, geen afspraken, gewoon spontaan. Benen doen het, fiets doet het en de kop deed ook mee.

Nog even snel een boodschapje voor de dametjes als ze bij me zijn en zag ik ook nog een leuke hanger (viel vooral voor de kleur pot moet ik bekennen) dus die mocht ook mee, want ook nog zeer zacht prijsje. Losse planten duurder. 

Hoe was het bij jullie de vrije dag?






11 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ook heel actief. Lekker!

Anoniem zei

Ook tuincentrum! 2 cosmeas gekocht. Duur, maar mooi. En getutteld.
Marijke

izerina zei

Laat eens een foto zien van een stuk tuin?

Anoniem zei

Lekker in de tuin gewerkt, planten verzorgd en solar lampjes opgehangen. Was een fijne, relaxte dag.

Sylvia zei

Ik heb in de zon gezeten, op een terras, met wijn, bitterballen en goed gezelschap. Het plan was even een koffietje. Dat werd ook nog borrelen en een pizza. Om 21 uur zat ik in de bus terug naar huis. Want de fietsenstalling was al gesloten, omdat het een feestdag was. Nou ja: die pik ik straks dus even op.

nicole orriens zei

's Ochtends is het inderdaad nog echt fris, maar later op de dag werd het ook hier prachtig weer. Wat fijn dat je zo'n vakantiegevoel kreeg!

Elly zei

Met mijn dochter geshopt in Rotterdam. Wat nieuwe zomerkleding en nieuwe schoenen voor haar gekocht. Haar een beetje verwend want ze is een arme studente. Wat staat alles toch geweldig bij zo'n meisje van 21. Ik kocht voor mezelf een behoorlijk dure blouse. Maar ik ben er superblij mee. Hij is mooi, luchtig en heel stijlvol.

mrs H. te B. zei

Ik had geen vrije dag.... 🤕

Mevrouw Niekje zei

Sportschool, schoonmaak in huis (af en toe ben ik aan de beurt, man was bezig met een andere klus in huis) toen naar de markt. Lunch en toen met boek op terras. Oh.. en wasje gedroogd buiten. Heerlijke dag en nog twee te gaan!

pourquoi pas ??? zei

Wat leuk al die verschillende verhalen . Bij mij kwam schoonzus langs om haar auto te laten zien, koffie gedronken in de tuin en de heer des huizes maakte een lekkere lunch voor ons. Daarna met hem gaan fietsen in de omgeving.

Janny zei

Werd verwend met een mooi cadeau. Veel buiten geweest, een mooi rondje gefietst in goed gezelschap en 's avonds nog genoten van leuke visite. Een prachtdag.