zondag 7 mei 2023

Nieuwe soort

 Een nieuw soort is ontdekt:




Verder niet non-stop gekeken, maar wel met een Citroencakeje met lemon curd en een kopje koffie (ok..niet zo Brits) naar alles wat er daar op visite kwam gekeken. Hoedjesparade. Zeer amusant.

Handig die QR code op je scherm. Kan ik het programma op mijn telefoon uploaden en kijken waar we ongeveer zijn momenteel. 

Rond de middag kwamen mijn kleindochters. Meteen wilden ze het liefste blaadjes knippen. En plakken. Dus dat gingen ze lekker doen. Had genoeg papier ingeslagen, maar had ook nog voldoende op voorraad vond men. Af en toe viel de hele inhoud van de lijmstift op de grond. Plakhandjes. Oma!

We maakten een kroontje van dik geel karton, met uiteraard een hartje erop (alles is met hartjes, of eenhoorns) en oudste schreef haar naam erop. De tv, de kroning van Charles, interesseerde ze net niks. Daarna wilden ze lekker spelen. Winkeltje, met iets wat ik nog had bewaard van de AH. En daarna lekker naar het speeltuintje. Naar buiten want supermooi weer. In de tuin durfde de oudste niet zo goed; beestjes. 

Lieverd, die doen je niets, zijn ook maar hele kleine beestjes. En nuttig ook nog. (Voelde me net Jan Wolkers..) Oh. Had een bak met speelzand gemaakt. Konden ze lekker knoeien buiten. Met zand en water uit de regenton. Iedere keer het gietertje vullen. Dat deden ze pas op het laatst, nadat we eerst nog een tentje hadden gemaakt binnen en verstoppertje gespeeld achter het gordijn bij de voordeur.

Buiten was toch wel heel leuk, vooral dat spelen met zand en water. Kost ook geen drol en geeft veel plezier. 

En toen was hun moeder er al weer. Haar afspraak duurde minder lang dan we dachten en nu heeft ze weer hip haar. Kinderen afgespoeld, afgeborsteld en lekker in de auto. 

Wat een heerlijke middag. Ondanks dat het drinken omviel en lekker over de vloer zich verspreidde, jongste met haar vinger tussen de deur kwam en oudste van de schommel viel. Hoort er allemaal bij en liep allemaal met een sisser af.

Nu nog even alles opruimen en dan is het ook weer gedaan. En nog energie over dus. Had ik ook anders ingeschat. 

Iemand gekeken naar The Coronation? Oude Koning. Maar kijk naar de president van de USA, dan is hij nog een jonkie. Vond hem er moe en oud uitzien. 

9 opmerkingen:

izerina zei

Goed,dat je je kleindochter de tuin in kreeg

Anoniem zei

Ja
Hij zag er soms gespannen uit.
Marijke

Lot zei

Hij zag er inderdaad erg oud en vaal uit, hopelijk zullen ze nu een tijdje kunnen ontspannen.
Tijdens zo'n lange reportage vraag ik me altijd af hoe het met toiletbezoek gaat.
De bezoekers in de kerk zitten al lang voor de dienst begint, die duurt dan lang en zou er dan een run op de wc's volgen?
Of hebben ze een catheter in of incontinentiespul aan. Tijd zat om zulke gedachten te hebben.

Bertiebo zei

Ik was de hele dag weg. Meteen toen ik thuis kwam wilde ik de opgenomen uitzending gaan zien. Dat had ik gedroomd. Het was niet opgenomen. Iets met rechten. Ik werd al knap chagrijnig, maar gelukkig kon mijn man het op een of andere ingewikkelde manier toch nog doen verschijnen. Dus ja: gekeken!

Elly zei

Ik kan me zo voorstellen dat je de nacht voor zo'n kroning nauwelijks slaapt. De bevolking van de halve aardbol kijkt naar je. Bij jonge mensen tekent dat niet zo. Maar bij ouderen wel. Na de kroningsceremonie was er wel meer ontspanning. Dat zag je vooral bij Camilla. Die fleurde helemaal op.

Anoniem zei

Geen wonder, met die Toestanden in de familie. Zou de datum opzettelijk zo gekozen zijn, dat de aanwezigheid van de reserve voor alle partijen acceptabel kort kon blijven. Naar de derde rij verschoven -
Ook kroonprinses zag er moe en gespannen uit.
Mooie outfits voor de familie, headdress van C. deed me denken aan de lauwerkrans van Napoleon. Maar los van het gekroonde paar niet te veel bling.

Petra1945 zei

Klopt, ze waren allemaal zichtbaar moe en gespannen. Geen wonder. Hoe je zo'n sessie ooit volhoudt qua plassen is mij ook een raadsel. Training?? Ik vind wel dat Charles, nou, laten we het vriendelijk zeggen: minder lelijk wordt bij het ouder worden.
Die arme kids, trouwens. Alles wat ze bij zulke gelegenheden uithalen (ondeugend zijn, geeuwen) wordt hen te eeuwigen dage nagehouden. Nog op hun sterfbed zullen die beelden langskomen!

Mevrouw Niekje zei

Ik ben een enorme Anglofiel dus dit heb ik gekeken. Had - dacht ik - in de opnamestand gezet, maar inderdaad iets met rechten dus dat was niet gebeurd. Toen heb ik het op Nederland gekeken en ben er met de fastforward toets doorheen gegaan, de dingen die ik graag wilde zien even op normale stand gekeken. Spektakel. En duur! Maar goed... iets meer dan de helft (geloof ik) van de Britten zijn nog voor een koningshuis. Voorlopig zijn ze nog niet weg, dat lijkt me wel duidelijk. Charles kon niet echt weigeren, maar Joe Biden... waar hij zin in heeft nog op zijn leeftijd! Of zou hij het alleen maar doen om Trump te overtroeven? Ik ben 55 en al aan het bedenken wanneer ik het werk wat kan gaan afbouwen...

Alice K. zei

Ik heb een piepklein stukje gezien en die Engelse koormuziek klonk wel prachtig!
Maar wat een lange zit inderdaad voor alle betrokkenen. En wat een spanning voor het koningspaar om de hele ceremonie te ondergaan met al die ogen op je gericht.

Wat heb je het weer gezellig gemaakt voor je kleindochters! Ze boffen met zo'n oma!
groetjes, Alice K.