maandag 1 mei 2023

Venus

Mijn Aardrijkskunde leraar zei het altijd al: 

In mei leggen alle vogels een ei.
Behalve het Paard.
Dat doet het in Maart.

Elke avond kijk ik nog even uit het raam aan de voorkant van mijn huis. En zie daar een hele felle ster in het westen.  Blijkt - als het het opzoek - dat dit geen ster is, maar de planeet Venus. Wat leuk om te weten.

Springt in mijn hoofd het luikje "She's got it..." open en hoor ik dat de hele tijd in mijn hoofd. Terwijl ik natuurlijk kalm en rustig moet gaan slapen. Morgen weer vroeg op en een werkdag. Alles ligt klaar, lunch gemaakt en kleding uitgezocht. Gehoorapparaten voorzien van nieuwe oorsmeerfilters (viezig woord he...). 



Wat weet ik eigenlijk weinig van de planeten af. Behalve wat ik via Star Trek meekreeg. Waar ligt Vulcan?

Iemand die wel kennis heeft van de planeten? 








8 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

Nee, hier geen enkele kennis. Ik werk je een fijne werkdag!! (Zo fijn als mogelijk...)

izerina zei

Dat moet je aan mr Spock vragen

mrs H. te B. zei

WENS moet dat natuurlijk zijn!

ella zei

Nee, ik weet helemaal niets van planeten maar het nummer Venus toert nostalgische gevoelens op. Ik hoop voor jou dat je rit van en naar het werk een beetje spoedig verloopt, misschien helpt het dat het nog mei vakantie is. gr. Ella.

Bertiebo zei

Absoluut geen verstand van en zelfs star trek heb ik nooit gezien. Maar ik lach me slap om dat paard.

Lot zei

Paar weken geleden ben ik met mijn zus in Het Sterrenkundig Museum Sonnenborgh in Utrecht geweest, maar ik moet eerlijk zeggen dat weinig van de teksten heb gelezen. Het was een mooi gebouw en leuk om allerlei apparaten zoals sterrenkijkers en meetapperatuur te zien, en je kon heerlijk buiten rondlopen, en vanaf de hoogte op de si gel eronder kijken en de drukte daar.

Anoniem zei

Een paar weken terug "kusten" Jupiter en Venus elkaar. Dat vond ik ook een machtig mooi gezicht, hoewel ik er niks van af weet.
(https://nos.nl/artikel/2465578-twee-heldere-lichtpunten-in-de-hemel-venus-en-jupiter-kussen-elkaar)
Marijke

Janny zei

Mijn kennis van sterren en planeten is zeer beperkt, hoewel ik er enorm van geniet om er naar te kijken. Dat Venus zo helder aan de hemel wist ik dan nog net wel. En dat nummer over Venus is echt een gouwe ouwe. Er zijn slechtere nummers om op in te slapen.
En oorsmeerfilters is toch wel een leuk woord voor scrabble.