maandag 5 juni 2023

Bermuda-driehoek

Verbazingwekkend hoe er (kinder)spullen hier in huis verdwijnen. Schoentje van de Barbie. Nergens te vinden. De ene zat in de kussens tussen de bank. Maar waar die andere is? Onder de bank, achter de bank of ergens in de bak met lego?

Oorbel van kleindochter. Had ze nog allebei in de oren toen ze met zand en water buiten aan het spelen was. Verwisselde haar natte truitje en hemdje en toen was hij weg. Het achterstukje zat nog achter haar oor. Het hartje - de voorkant...verschwunden.





Komt vast wel weer boven water. En anders goed excuus om haar nieuwe te geven. Mijn doos met oorbellen en prullaria (kettingen die ik nooit draag) vonden de kleindochters enorm interessant.

Kijk; echte diamanten!! (Rode plastic stenen, enorm nep, bewaard voor verkleedopties). Raak zelfs soms ook dingen kwijt. Een ring. Terwijl ik nooit ringen draag. Maar wat in het huis zoekraakt geeft het huis ook weer terug zegt men.

Wanneer dan huis? Wanneer?

Jullie wel eens iets kwijt in huis?




11 opmerkingen:

Anoniem zei

O ja. En komt op de vreemdste plaatsen weer boven water.
Laatst gouden hangertje thuis kwijtgeraakt, een week later gevonden op de vloer van het vakantiehuisje!
Marijke.

Carla zei

Ja, vandaag :)
wieltje van de stofzuigervoet. Of eigenlijk: het pinnetje waar het wieltje mee vast zit.

Zoon had gestofzuigd vorige week (heel lief) De wieltjes gaan weleens aan de wandel. Maar dat wist hij niet natuurlijk. Dus nog wel het wieltje teruggevonden, maar het pinnetje. Nope....

Tot vanmorgen bij het stofzuigen. Het lag half onder de kast. Best nog in het zicht. Misschien heeft een van de katten zich ermee vermaakt :)

Jeanneke zei

Thuis nooit iets kwijtgeraakt, maar ooit op reis wel.
Ik kocht een kleine zilveren Christoffel medaille, op de hotelkamer haalde ik het uit het zakje en hop...wég sprong en was het. Ner-gens te vinden, de Heilige Antonius indringend aangeroepen, heb alles van de muur gehaald, uiteindelijk ook het nachtkastje....en dáár stond het diep achter op de plint.
Ik geloof echt dat Antonius helpt (om vertrouwen in eigen zoeken en vinden te houden:>))
Nadien altijd veilig en vlot gereisd en Antonius vooralsnog niet meer aan hoeven roepen.

Anoniem zei

Eten.. maar ik weet wel waar het gebleven is.

Ik had dit weekend 6 kilo soep gemaakt, iets voor de lunch, iets voor de vriezen en iets voor vandaag.. maar die portie van vandaag zit in de maag van de man die ermee lunchen kon op het werk.. nu eten we dus brood als avondeten. (Dat is vandaag 3 keer brood voor mij en de peuter).
Verdwenen fruit is meestal de peuter. Eergisteren verdween er een pond aardbeien en een pond kersen.

izerina zei

Ja ook een oorbel. Niet meer gevonden

Anoniem zei

vlak nadat onze jongste zoon as geboren (45 jaar geleden) heb ik mijn trouwring af gedaan omdat hij knelde. zoveel keer de slaapkamer verandert nooit gevonden. 28 jaar later hebben we het huis schoon weer opgeleverd en de trouwring in geen enkele ruimte terug gevonden ondanks dat ik een compliment van de uitvoerder kreeg dat het huis spic en span was. Dus niet altijd at het huis neemt geeft het eens ook weer. Groetjes Cisca Servie

Bertiebo zei

Ik ook een oorbel. En een theemuts. Diverse bestekdingen. Het boek de Fantastische meneer Vos

Anoniem zei

Dat boek, oei wat Ul je dat missen..

Anoniem zei

Aardappelschilmesjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Kreeg van mijn dochter ooit 10 tegelijk, allemaal met een mooi, fel gekleurde greep maar ook allemaal verdwenen.
Toen, op een dag, zou ik de compostbak omzetten. Een compostbak van 2 keer 3 bij 3 bij 2 meter. Jaren groen afval, mest van onze ezel, stro uit de stal moest van de enen naar de andere bak,
En daar vond ik zo’n 12 schilmesjes, de meeste mesjes waren verroest maar sommigen kon ik weer gebruiken nadat ik ze afgewassen had.
Thea

Mevrouw Niekje zei

Net als Thea wel eens een aardappelschilmesje, maar ik weet zeker dat ik dat met het afval heb weggegooid. En de vuilniszak zat al in de vuilcontainer aan de overkant van de straat.
Verder eigenlijk nooit iets kwijt. Gelukkig niet. Misschien omdat ik voor alles wel een vaste plek heb en geen rommelkont ben. Mijn man ook niet, we ruimen onze spullen op. En verder komt er niemand aan onze spullen dus de kans dat dingen kwijt raken is klein.

Anoniem zei

Al een aantal jaren geleden een platte (koelkast) kookwekker even meegenomen naar de woonkamer, vergeten mee terug te nemen naar de keuken en never nooit niet meer terug gezien. W.s. zijn de katten ermee gaan voetballen maar dan nog zou deze toch ergens moeten liggen? Blijf het mysterieus vinden!

Veronique.