dinsdag 13 juni 2023

Nieuwe sensatie

Dat ik schoenen koop en ze direct kan dragen. Zonder drukpunten, zonder blaren, zonder eerst de schoen weken te moeten uit/inlopen. 

Kreeg een tijd terug een mega-doos met schoenen van een lieve blog-vriendin. Daar zaten ook een paar Sketchers in. 

Viel me op dat ik ze direct aankon. En er de hele werkdag op kon lopen. Dus wist ik ook dat ik in dit soort schoenen mag investeren. Voor het pure genot. En ze zitten prettig, leuke modellen en kleuren. 

Uiteraard, ik koop vrijwel nooit 'zomaar' schoenen, wacht altijd op de Sale of leuke korting. Online gezocht, in de winkelmand klaargezet, te lang gewacht en model uitverkocht. Of de maat. Gelukkig kan je ook zoeken op dat model en kijken of een andere winkel ze aanbiedt. 

Out of de shoe-box denken. Waar je ze haalt maakt niet uit, wel de prijs. En had vandaag mijn nieuwe Sketchers aan. Zonder eerst uit te lopen, kaartjes hingen er nog aan. Wel een uitdaging bij 30 graden nieuwe schoenen aan.

Ook kocht ik bij de Hema, bamboe sneakersokken. Had gelezen online dat deze NIET van je voet slippen en ergens onderin je schoen terecht komen. Ze zijn ietsje hoger aan de voorkant, dus je ziet wel een stukje sok, maar bommen...na een lange dag zaten deze sokken nog precies zo als toen ik ze vanochtend vroeg aantrok. Fijn! Na veel soorten te hebben geprobeerd. Die allemaal zuidwaarts trokken.

Het was al warm toen ik wakker werd. Nog steeds warm. Dus nog even de planten in de tuin water geven. Alles had ik al klaargelegd, dus alleen nog wat eten en mijn make-up opdoen en weg. Viel me mee, alleen zat de bus weer eens propvol. Dus een plekje was er niet. Staan dan maar. Proberen rustig te blijven; het is nou eenmaal zo. 

Werk was ook goed te doen temperatuurwijs. Niet opwinden. Ook niet als iemand ruim een half uur te laat op de afspraak komt. 

Vond het wel een lange middag. Maar goed; ook dat weer overleefd en dan weer richting station. Kijken of alles normaal rijdt (volgens de app wel) en er plek is. Zo geen zin in stapelen. 
Plek, bijna genoeg plek want lange dubbeldekker. En voor ik het wist was ik op mijn stationnetje. Waar het als vanouds megadruk was. En waar in de trein de airco blies, was er buiten niets. Behalve zon. 
En de bus die net wegreed, maar dan komt er altijd wel weer een andere. Waar er wederom geen zitplaats was. Ole!

Nu lekker thuis, luchtige kleding aan. Eten opwarmen en verder niets (behalve me ergeren aan de familie-app, waar iedereen het het beste weet. Heb 'm gisteren maar even op dempen gezet, want werd er gek van).

Jullie wel eens zo'n ervaring gehad?  Een direct passende schoen? 


Image by Sarah Penney from Pixabay






13 opmerkingen:

izerina zei

Ja soms zitten ecco's meteen goed

ella zei

Ja,schoenen van het merk ARA. Meteen aan en nooit een centje pijn.

nicole orriens zei

Een paar keer, maar meestal moeten mijn voeten echt wel even wennen. Maar superfijn zeg! Schoenen waar je direct in kunt lopen hebben beslist mijn voorkeur.

Anoniem zei

Niet stressen is het beste.. maar soms zo moeilijk.

Ik loop zo weg op Jana, Mustang, Docter Martens, Gabor comfort en Puma. Passen in de winkel, goede maat vinden, kwartiertje lopen en staan in de winkel, en als het dan nog goed zit mogen ze mee naar huis (heb al 3 jaar niks gekocht, dus binnenkort ga ik de boer op voor een paar). Ik heb nog nooit een blaar gehad op mijn voeten. Ik heb ook nooit gedacht dat loop ik wel uit, of ik wen wel aan dat randje, of ik ga wel mooi zitten wezen met deze hakken. Ik koop geen smalle schoenen, geen hoge hakken, liefst geen kunststof en zeker niets met smalle bandjes.

Na een enkelbreuk neem ik een kruk mee als ik moet reizen met het ov. Omdat na 3 km de enkel het beu is, en omdat stilstaan binnen een kwartier niet meer lukt. Hier in het oosten heb ik daardoor wel een zitplek in drukke bussen. Ondanks mijn geringe leeftijd van 37 jaar. De meeste buschauffeurs weten dat ik mijn enkel gebroken heb gehad en als er dan niemand van de 50 zitters opstaat vraagt de chauffeur om een zitplek vrij te maken. Meestal is dat niet nodig.

Lot zei

Ik weet niet meer hoe ik op Durea terecht ben gekomen maar daar heb ik er nu 10 van allemaal via MP. Veterschoenen, sandalen en een enkellaarsje. Allemaal in prima staat slechts een had een vlek. Ook van Ecco heb ik 2 paar

Anoniem zei

Er zijn drie merken waar ik zo op wegloop en een daarvan is Skechers.
De twee andere merken zijn El Naturaliste en Loints.
De laatste twee zijn erg duur maar gaan ook erg lang mee, zeker 5 jaar.
Op de Skechers kan ik ongeveer twee jaar lopen.
Thea

Alice K. zei

Jarenlang kocht ik alleen Ecco's in de uitverkoop. Alleen die kan ik een hele dag aan op mijn werk. De laatste keer dat ik schoenen zocht kocht kon ik geen leuke Ecco's vinden. Ik ben vreselijk pietluttig met mijn schoenen. Ik koop alleen nog veterschoenen. En draag graag sokken in mijn schoenen. Schoenen van leer en sokken van zoveel mogelijk katoen of bamboe. Want ik heb niet alleen een hekel aan knellende schoenen maar ook aan hete voeten... Dit voorjaar een paar herensneakers gekocht voor mezelf. Die vallen wat breder...😊

Bedankt voor jouw tips op dit gebied!

groetjes, Alice K.

Elly zei

De sneakers van Ara, loop ik zo op weg. Ecco is fijn voor sandalen en soms ook Rieker. Maar als je bij 30 graden op stedentrip bent, is er maar één merk sandalen waarmee ik blarenvrij kan rondlopen en dat is Teva. Zij maken ook sandalen in leer en suede. Die vind ik het fijnst, die kan je ook dragen bij een jurk of rok.

Ellen Tedaldi zei

Skechers, Waldläufer, Xsensible. Die 3 merken kan ik aantrekken en zonder blaren urenlang lopen. Op werk draag ik altijd Skechers, die zijn goed te desinfecteren zonder dat er vlekken ontstaan.

Anoniem zei

Voor mij is de maat een probleem, smalle voeten maat 43. Het blijft gedoe, schoenen kopen.

Sylvia zei

Leuk! :)
Gabor voor mij. Heerlijk merk. Altijd goed.

Jo zei

Ik heb alleen nog maar Birkenstocks, tweebandslippers voor de zomer en veterboots voor als het kouder is. Ik koop ze online en ze zitten altijd goed.

Een hartelijke groet van Jo.

Roelie zei

Jaren op Loints gelopen. Nu hele steunzolen en ist soms een gepuzzel. In de schoenenwinkel ( niet van een grote keten) helpen ze net zo lang tot ik een paar vind die lekker zitten . Nu sandalen van Gabor, dichte schoenen van Wolky, Rieker of Gabor