donderdag 8 juni 2023

Egelpoep?

Zag een zwart drolletje op mijn gazon (nou ja...plek waar gras groeit) liggen en vond het eruit zien als een ander soort drol dan een kattendrol. 

Dus even online gezocht en volgens mij is het poep van een egel. Wat heel fijn is en die egel mag losgaan op de huisjesslakken. De naaktslakken hebben het slecht vanwege minder vochtigheid. Maar zijn er ongetwijfeld nog steeds. Genoeg plekken in mijn tuin.

Maar zou het inderdaad van een egel zijn en zo ja; enig! Nog meer diversiteit in de tuin. 

Nog meer mensen met 'wilde' dieren in de tuin? 


8 opmerkingen:

izerina zei

Ik stond even te twijfelen of het drolletje hier soms van een kat was

Bertiebo zei

Niet dat ik weet, maar ook nooit een kat

Anoniem zei

Wij hebben padden, zonder sloot of vijver in de buurt.
Groeten
Loes

Mevrouw W. zei

Een egel in de tuin... dat is leuk!
Ik word altijd blij van de vleermuisjes die hier rondfladderen.

zeeuws knoopje zei

Ja hoor ook egeldrolletjes, vleermuizen en veel vogels.

Jo zei

Wij hebben minimaal één egel in de tuin, maar vaak ook twee en soms drie. Ik word altijd erg blij van egels. Een egel heet bij mij altijd Japie en elke avond leg ik speciaal egelvoer neer in de voortuin en in de achtertuin. Ook ververs ik de drinkbakjes.
Verder zie ik regelmatig vleermuizen en allerlei soorten vogels. In onze buurt zijn helaas veel tegeltuinen. Daar komen natuurlijk geen of in ieder geval weinig dieren op af. Onze tuin is een natuurtuin waar naast de door ons geplaatste bomen en planten allerlei wilde planten en bomen groeien. Ik geniet ervan!

Een hartelijke groet van Jo.

Wieneke zei

Ja hoor, die zwarte langwerpige drolletjes zijn van een egel. Ik weet dat omdat ik ze regelmatig zie liggen op ons grasveld. Ik haal ze weg met een schepje. We hebben twee vrij dikke egels in de tuin en ik ben daar erg blij mee. Ze eten namelijk slakken en ander ongewenst gespuis. Overdag zie ik ze nooit, dan liggen ze ergens in een schuilplek te slapen. Er staat een grote bak met water voor ze op het terras en daar komen ze drinken. Dat doen ze niet zo netjes ;-)

Anoniem zei


Wij hebben ook minstens 3 egels in de tuin. Ook 2 egelhotels en voederbakken.
Als je ze overdag ziet is er iets mis, zijn ze verjaagd door bladblazers o.i. d.
Door robotmaaiers worden ze vaak verwond aan hun pootjes.
Ze mogen absoluut geen melk, maar water hebben ze beslist nodig.
Bijvoeren is heel belangrijk, maar het speciale egelvoer is niet goed, beter is kattenbrokjes voor jonge katten. Geen nat voer want dat plakt aan hun snuit en daardoor krijgen ze maden en ander ongedierte. Hun drolletjes zijn een cm of 3 en donker van kleur.
Er is ook een facebook "club" waar veel info over egels op staat en je ook vragen kunt stellen.