maandag 19 juni 2023

Onbetaalbaar

Even extra oppassen, maar de volgende keer mag dochter haar sportlessen op een tijdstip plannen dat haar ex-  de kinderen heeft. Maar ja, ben een zacht ei wat betreft de kleinkinderen en bij mij kunnen ze lekker buiten zijn en spelen. Dus uiteindelijk toch wel ok.

De jongste kon ik direct al verschonen. En stonk als een volwassen vent! Hebben we dat ook weer gehad. Ze wilde lekker in de tuin met het zand en water spelen, dus heb haar eerst een ander shirtje aangedaan, want vorige keer was ze ook drijfnat en ze moet hierna nog met haar zusje naar een feestje door. Feestkleding uit; speelkleding aan dus. En van die roze plastic klompjes.

Oudste wilde de kleurplaat kleuren die ik uit de bibliotheek meenam. Nu met de stiften (uitwasbaar staat erop) kleuren, weer iets anders dan kleurpotloden. En lekker met de Barbie's hele verhalen spelen. En toch nog even proberen of ze ongezien een stukje van het haar kunnen knippen. 

Hoef ik niets aan of mee te verzinnen. Ze verzinnen alles zelf, wat ze het liefste doen en hoe ze hun tijd indelen. 

Lekker wapperen met de zelfgevouwen waaier.

Eieren beschilderen (nog van Pasen) en uiteindelijk de tafel en papier. De oudste vindt eieren niet lekker, dus wilde ook niet schilderen. Maar wel lekker op papier. 

Stukjes meloen eten en de Barbie ook.

Naar de speeltuin. Zeer simpel vermaak, maar wel lekker rennen en spelen en de jongste was de moeder van de oudste en reed haar in een kinderwagentje rond.

Thuisgekomen rondje wat eten, fruit, meloen in stukjes gesneden en lekkere druiven. Drinken erbij, even weer tot rust komen. En weer door met knippen, kleuren en spelen. En op de vloer tekenen met de stift. Oeps. Uitwasbaar gelukkig. 

Ze werden opgehaald door hun vader, want zouden nog naar dat feestje van een nichtje gaan. Redelijk schoon, lekker gespeeld, regenton nog wat leger, maar wat een feestje weer. 

Onbetaalbaar. En ook nergens te koop.

En even hard nodig deze zachte dingen van het leven, want het gezeik op de familie-app geeft me stress. Gelukkig kan je zo'n app ook dempen. Even rust. En antwoorden wanneer het mij uitkomt. Of helemaal niet. 

Vind het ingewikkeld om het goede te doen voor mijn moeder en zij die keus niet voor haar kinderen maakte. Maar bleef hangen in een huwelijk wat onveilig was. Maar wel klagen. Nul actie. Alle verantwoording bij mijn vader leggend. Omdat hij een draadje los had in zijn hoofd. 

En dan nu weer haar lot in handen van anderen leggen. Die niet het beste met haar voor hebben, maar controle willen. Of wraak voor hoe zij met hen omging vroeger. Voer voor een boek bijna.
De hamvraag is dan ook of ik het allemaal dan zo goed doe of zie. Denk het niet, heb ook mijn beperkingen en waarschijnlijk ook oogkleppen ook nog en misschien wel foute visie op de zaken. 

Leuk feestje gehad eind van het weekend. Dat was een bonus. 

Leen mijn laptop een paar dagen uit dus ben hier even niet. Maar schrijf vooral hoe jullie onbetaalbare zaken hebben ervaren. Of misschien juist heel goed betaalbaar. 















8 opmerkingen:

izerina zei

Wat heerlijk die fantasiespelletjes van kinderen.Beter dan het eeuwige telefoontje

Anoniem zei

Slapen in het bos, voor een euro benzine (avondeten thuis en boterhammen als ontbijt). Bijna gratis en zo heerlijk.

Koffiedrinken met een vriendin, aan het water in de schaduw, zij iets lekkers mee (glutenvrij, lactosevrij, zonder noten en suikerziekte geschikt), ik een kan koffie en een kan thee en een fles water met schijfjes mandarijn, munt en ijsklonten). Even 2 uurtjes geen moeder zijn.


Anoniem zei

Mijn zoon die lacht met zijn vrienden, de eerste zwaluwen, zelf gebakken taart die goed gelukt is, een lieve brief van een hoogbejaarde vriendin , een geweldig leuke netflix serie, dat ik soms nog verliefd ben op mijn man.

Anoniem zei

Heerlijk in de schaduw, genieten van een goed boek en een glas koud water.
Bijkomen van een hectische periode met veel mantelzorg.
Genieten van het gekwetter van de mussen, meesjes, vinkjes en van het gezand van de merel.
Lachen om een mail van oudste dochter over de uitspraken van de kleinkinderen, that’s my oma! No, she’s mine!

Thea

Alice K. zei

Heerlijk die kleintjes. Geniet ervan, want ze zijn zo gauw groot. In ons gezin (nog) geen kleinkinderen, ook niet in de verste verte, maar onze dochter heeft een kat. Daar krijg ik foto's van, die ik dan graag wil laten zien aan vrienden en bekenden 😉. Zelf hebben we thuis nog een hondje en een kat. Dieren hebben is helaas niet heel goedkoop; ik ben me ervan bewust dat niet iedereen zich dat kan veroorloven. Maar als het kan is het goud waard. Knuffelen met je trouwe beestjes relativeert veel problemen. En ze geven zelf voortdurend het goede voorbeeld door in het moment te leven...

Petra zei

Zaterdag hadden we een cursusdag met het zangkoor waar ik sinds een paar dagen op zit. Veel lol, wat meer bewustwording over hoe je beter en mooier kunt zingen, en een gezellige borrel achteraf. Heerlijk!

nicole orriens zei

Wat fijn voor je dochter en je kleinkinderen dat ze bij jou zo terecht kunnen, en lekker spelen!

Anoniem zei

Kleinkinderen zijn cadeautjes zegt mijn moeder! Geweldig hoe jij met je kleindochters omgaat. Doet me denken aan mijn oma, was altijd zo gezellig, samen met deksels door het huis lopen in polenaise, helpen met de soep maken en de pollepel was dan mijn microfoon, samen knutselen met thee in een mooi kopje met lekkere koekjes (dan mocht ik zoveel als ik wilde). Zulke mooie en dierbare herinneringen!

Waar ik zo van kan genieten samen met met vriendin op pad, maakt niet uit een wandeling of iets anders en dan giebelen alsof we 16 zijn! Geweldig!
Knuffel van mijn kids, mijn ouders die zeggen kijk je uit kind, heerlijk op de bank met een nieuw boek(bieb). Zoveel geniet momentjes die onbetaalbaar zijn.