dinsdag 6 juni 2023

Marcel van Roosmalen

Droomde dat ik in het, volgens Van Roosmalen, saaie Wormer liep en hem daar tegenkwam. Kom even binnen en van het een kwam het ander. Zijn vrouw Eva kwam thuis en vond het allemaal geweldig. Had hij ook eens een verzetje. Al deze logica droomde ik dus. 

Luisterde voor ik in slaap viel naar een podcast over en met hem. Waar hij inderdaad door het lintdorp Wormer wandelde. En het soort mensen daar besprak. Droogkomisch.

Ooit een keer een sollicitatiegesprek in die plaats gehad. Met een headhunter. Op een mega-warme dag en dan met OV daarhenen rijden. Andere schoenen mee, die ik om de hoek aandeed herinner ik me nog. Maar vooral de hitte van die dag en de moeite die het me kostte daar te komen. Hemelsbreed niet eens zo heel ver, maar moet je met OV dan is het minder fijn. 

Aangezien Marcel geen rijbewijs heeft, moet hij dus regelmatig met het OV. Wat ook niet altijd een pretje is. Zondag was mijn broer net voordat het OV rondom de luchthaven langdurig was verstoord op tijd op Schiphol. Half uurtje later brak de pleuris uit. Pas de volgende ochtend reden de treinen weer 'normaal'. Moesten mensen op stations overnachten. 

Zo blij dat ik vrij ben. Even niet bedenken hoe ik dan wel op mijn werk kan komen. Even niet aan werk denken. 

Vanavond heeft Van Roosmalen met zijn maatje Gijs Groenteman ander werk te doen. Op SBS6 een vakantiebaantje. Wel beter betaald neem ik aan dan een vakantiebaan. 












2 opmerkingen:

izerina zei

Het ov lijkt wel een loterij geworden. Hoofdprijs,normaal thuiskomen

Mevrouw Niekje zei

Ik heb niet gekeken naar de pop-up show van Gijs en Marcel. Maar de column van Marcel in NRC sla ik nooit over, die is altijd zo ontzettend goed!