maandag 12 juni 2023

Jewish matchmaking

Een heerlijke "verstand op nul - blik op oneindig" serie op Netflix. 

Jewish matchmaking. 



Grappig is die jonge man Ori, die nog bij mama woont en nogal hoge eisen heeft aan een toekomstige partner, maar zelf nogal een paardenhoofd heeft (hier spreekt mijn Utrechtse Oma) dus de fixatie op uiterlijk is nogal uhm...grappig. Hij denkt met zijn kruis. Dame moet bij voorkeur blond zijn met blauwe ogen. En een groot gemoed is ook niet verkeerd. 

Mama!!

De matchmaker is een grappige dame, met veel ervaring in matchmaking. 

Vond het fascinerend te zien hoe mensen die schijnbaar alles meehebben op gebied van uiterlijk en flair hulp nodig hebben of haar expertise inroepen. En ja, ik snap dat dit waarschijnlijk grotendeel geheel niet spontaan is maar gescript en waarschijnlijk ook nog met acteurs. 

Mijn lunch voor morgen op kantoor klaargemaakt, kleding uitgezocht (en even wat gestreken). Had gisteren Ajam Paniki variant gemaakt, dus nu nog even rijst opwarmen. Hoe heter buiten, hoe heter mijn eten. 

Hoop dat het morgen een beetje uit te houden is op kantoor en vooral de reis heen- en weer. Na een weekend Dolce far niente weer even wennen.

Jullie wel eens gekoppeld of zelf iemand gekoppeld?









5 opmerkingen:

Lot zei

Leuk te lezen dat jij ook heet gaat eten als het warm is. Zoveel beter voor je lichaam, doen ze in tropische landen ook vaak 3x per dag.
Ik kook ook net zoals anders, vandaag eet partner zelfs spruitjes.

Anoniem zei

Na veel verkeerde vriendjes en een echtscheiding zijn mijn jongste dochter en ik van plan een goede partner voor de oudste te zoeken 😉😉
Thea

Siebrie zei

Ik heb een vijftal jaren bij een christelijke datingsite ingeschreven gestaan, waarbij je 'matchmaking' kon aanklikken. Dan kreeg je een rijtje met 10 personen die volgens het algoritme het beste bij je pasten. Mijn beste vriend stond altijd in mijn top-5, heel grappig. We konden supergoed met elkaar overweg, en vertrouwden elkaar volkomen, maar er was geen enkele romantische vonk.
Bij hèm stond ik niet eens in het lijstje :D

Sylvia zei

Ja, één keer gedaan. Een jaar of 10 geleden. Ze zijn nog bij elkaar. Grappig.

Bertiebo zei

Mijn man en ik maakten met elkaar kennis tijdens een groepsreis. Ik was met mijn vriend en hij was alleen. We hadden een ontzettende leuke groep toen. Het volgend jaar was mijn verkering uit. Wij werden toen allebei apart benaderd door die groep. Zij hadden besloten om weer samen te gaan en bij mijn man voegden ze er aan toe dat ik mee zou gaan. Bij mij dat hij mee zou gaan. Kennelijk hadden ze iets gevoeld. Wij ook, we gingen en dit jaar zijn we 44 jaar getrouwd. Dat is toch ook wel een beetje een soort van koppeling geweest hè