woensdag 7 juni 2023

Ingelaste oppasklus

Bed afgehaald en in de wasmachine het beddengoed. Voel ik me direct al voldaan, want kijk eens wat er allemaal al gedaan is. (Voor sommigen peanuts). Ook maar direct wat repareerdingen op de naaimachine gedaan. Stond ook nog op mijn lijstje.

Nu alleen nog 2 broeken inkorten. Geknipt zijn ze al.

Wasmachine draait en dan later mijn bed weer fris en schoon opmaken. Met zomerdekbed nu maar want het blijft warm.
Ook klusje op ICT gebied gedaan. Lag er ook al weer te lang. Afhandelen. En klaar.

Zo blij dat ik die extra vrije dag toch maar opgenomen heb. Terwijl Heckle & Jeckle langs zouden komen om ons alles te vertellen (nou ja..wat zij kwijt willen) over nieuw nieuw nieuw en veranderingen. Daar moest iedereen bij zijn. Supergaaf! Oh oh oh...wat zijn we blij met jullie inzet. We betalen jullie alleen niet marktconform en ook de prijscompensatie is een schijntje. Wat zijn we goed he!





Nope; heb de energie die ik nu krijg hard nodig. Ging een beetje de verkeerde kant op en daar moet ik waakzaam voor blijven. Eerst aan mijzelf denken, dus hoppa...dat zuurstofmasker opdoen (in de vorm van niets hoeven; alles mogen).

Een oude honkbablvriend haalde dit cartoonduo altijd aan als hij iets sarcastisch te vertellen had. Op de Bovenwindse en enedenwindse eilanden waren deze filmpjes veel te zien in zijn jeugd. 

Dat ik niets weet te verzinnen, dat is een ander verhaal. Maar ben wel blij met mijn bloeiende tuin. Al die bijtjes die op mijn bloemen afkomen. Leef een sudderplaatjes leven denk ik (volgens de normen van sommigen) maar dat is mijn keus en past momenteel het beste om niet over te koken. Even sudderen en ook dan wordt het eten gaar. Wel langzamer.

Ha! Hoef niets te verzinnen; dochter had een vriendin in nood die ze wilde bijstaan en vroeg laat in de avond of ik kon oppassen. Ze zou me ophalen, kinderen in pyama al.  Dan zou ik blijven slapen en zij waarschijnlijk bij de vriendin met  ex-vriend die zich als een agressieve lul gedroeg. Korte metten daarmee maken. Aangifte doen en spullen terughalen. 

En zo werd ik vanochtend ergens anders wakker, mijn kleinkinderen nog lekker in hun bedjes. Samen de kinderen naar school en de opvang gebracht en daarna doorgereden met mijn dochter naar haar werk, waar ik de bus naar huis nam. 

















3 opmerkingen:

Jo zei

Had nog nooit van dit cartoonduo gehoord. Leuk filmpje. Bij ons in het noorden bedoelen we de waddeneilanden, als we het over "de eilanden" hebben, dus ik snapte eerst niet wat je bedoelde.
Er is trouwens niets mis met een sudderplaatjesleven (leuk woord trouwens). Als zestigers hebben we al genoeg drama in ons leven gehad en zo te horen maak jij nog genoeg mee.
Zorg goed voor jezelf en wees vooral lief voor jezelf.

Een hartelijke groet van Jo.

Jeanneke zei

Je bent een droom-moeder-oma-mens-voorbeeld.
Liefs,

Jeanneke.

Anoniem zei

Gewoon jezelf lekker opladen door de gewone dingen, klinkt goed!Gewoon extra lief voor jezelf zijn! Als ik al die mensen druk druk hoor en ziedoen dan denk ik laat mij maar lekker sudderen genoeg gestresst! Voel mij er prima bij, morgen denk ik lekker een lunch en water mee en lekker fietsen en dan op een bankje staren naar het water en me steenrijk voelen! Heerlijk! Misschien ook omdat ik nu eindelijk door heb dat ik stilte en een boek lezen nodig heb om me daarna weer in de mensenmenigte te storten!