vrijdag 16 juni 2023

Tenen(kaasimperium)

Tenen ruim over de voorrand van het muiltje. Voeten over de achterkant van de sandaal. Rare tenen, dito nagels.

Met dit warme weer is dit allemaal weer te zien. 

In de trein zag ik een meisje/jonge vrouw met wel heel mooie voetjes. En van die schelpjes van teennagels, perfect gelakt in een poezelig kleurtje. Nergens eelt, haar hielen waren perfect, de Venus van Milo van de onderdanen. Bijna verliefd op haar voeten. 

Ook leuk om te kijken wat trendy is. 

Zijn ze goed voor je voeten slippers?

Ook interessant dat sommige collega's gewoon op teenslippertjes naar hun werk komen. Van die strandslippers van rubber. Wat zeg ik, alle mogelijke zomerse vormen van voetbedekking (nou...bedekking) komen langs. 

Ook van die helaas nog steeds trendy badslippers, van plastic. Of met een bontbedekking. Roze of blauw bont. 

Ben te lui om een andere pedicure uit te zoeken. Een keer geweest en toen was ik er wel klaar mee. Te veel en te zachte aanrakingen en mijn likdoorn zat er nog steeds. Plus dat ik me daar niet prettig voelde. Eerst door de huiskamer, dan langs de slaapkamers naar haar werkruimte. Dat voelde niet professioneel. Maar ben ook te lui om zelf goed voor mijn voeten te zorgen. Dus niemand ziet mijn tenen op mijn werk. Kan ook niemand wat schelen, dat scheelt.

Jullie slippers of lieslaarzen?


8 opmerkingen:

Petra1945 zei

Nee, stevige sandalen met een steunkous eronder...
En ja, wel pedicure anders red ik het niet qua likdoorns.

Luz zei

Slippers, slippers en sandalen in alle soorten en maten gedurende de hele zomer, lekker blote voeten. Of thuis en in de tuin geheel blootsvoets, en áltijd met gelakte teennagels en zonder eelt.
Ik verbaas mij ook altijd enorm over de staat van de onderdanen van veel mensen tijdens de zomer.

Lot zei

Stevige sandalen waarin mijn steunzolen kunnen, als ik die niet gebruik krijg ik pijn. Eind vd dag een slipper die lekker makkelijk uit kan.

Nicole zei

Slippers, wel leuke van Skechers.
Ik zorg zelf goed voor mijn voeten. In mijn oude woonplaats had ik een goede echte pedicure. In de stad waar ik nu woon, is dat op dit moment onmogelijk.

Ik heb niets aan een pedicure die alleen nagels lakt en wat eelt weghaalt (die zijn er wel met plaats). Voor een echte pedicure zou ik zo langs de keuken, badkamer en douche lopen :)

Gelukkig heb ik een goed setje gekocht om e.e.a. zelf te doen. Ook de elektrische vijl van Action (EUR 5,00) doet het verassend goed. Lekker insmeren na afloop en zachte voetjes.

Anoniem zei

Ik draag thuis birckenstock slippers. Buitenshui een paar goede, passende sandalen of open schoenen.
Iedere week een kwartier besteden aan je voeten zodat ze er altijd verzorgd uitzien.
Thea

nicole orriens zei

In de zomer ben ik dol op mijn Birkenstocks in Jezusmodel. Ze zitten heerlijk en zijn volgens mij ook prima voor mijn voeten.

Mevrouw Niekje zei

No way dat ik slipper draag naar mijn werk op een school! Wordt ook niet gewaardeerd door de directie. Mannen ook geen korte broeken. Verder zijn we vrij in wat we dragen, mits natuurlijk fatsoenlijk. Leerlingen en studenten die niet fatsoenlijk zijn gekleed spreken we er op aan en sturen we eventueel naar huis om om te kleden. Ik laat mijn collega's mijn tenen (die er best nog goed uitzien, en met een leuk lakje) niet zien, dus ook geen sandalen met een open neus.

Sylvia zei

Muiljes met hak. Gelakte teennagels. Elke 5 wkn naar de pedicure en ik houd eea zelf ook nog bij. Stap regelmatig in bed met ingsmeerde voeten in dikke sokken. Alles voor poezelige voetjes.