zondag 4 juni 2023

Genieten

 In de ochtend voordat de kleindochters kwamen eerst flink wat snoeiwerk in de voortuin gedaan. De laurierhaag, die niet echt een volledige haag is, maar alleen in twee hoekjes de tuin omzoomt. Ene hoek had ik al eerder gesnoeid. Andere is echt werken in gedeeltes. Dan snoei ik ook altijd bij de buren, dat vinden ze fijn, want gaat zelf niet meer zo goed. Ik knip en zaag en ook al ziet de haag er dan vrij kortgeknipt uit, heel snel loopt alles weer uit en is weer helemaal groen.

Toen kwamen de dames en vlogen op de schaartjes af, lekker knippen. Daarna wilden ze bouwen met lego. En lekker fantaseren. Ondertussen een luier verschoond, maar dat was een luierbroekje en dan moet je een ander soort techniek gebruiken. Anders zit iedereen helemaal onder. 

Buiten had ik al een emmertje en schepjes en een bak zand neergezet, maar eerst lekker binnen spelen. Ook goed. Als ze hun fantasie maar gebruiken. Huizen bouwen en politie gespeeld met de Duplo politie auto. En wie mocht er met de Lego-deur spelen? 

Zand en water gouden combinatie, zeker voor de jongste. Het zand was verdronken in het water uit de regenton. Ze snapt nu hoe het kraantje werkt en kon zelf haar gietertje vullen. Kleren drogen aan de droogmolen. De oudste wilde binnen lezen en iets knutselen.


The morning after :)



Daarna naar een speeltuintje en meteen maar door naar een andere. Lekker bewegen. Even snel een boodschapje halen, wat wel een uitdaging is met 2 kinderen. Maar gelukt en fluks naar huis met de gekochte waterijsjes. 

Daarna gingen ze weer spelen met lego en tekenen en een plant omgooien toen ze binnen gingen hoelahoepen en ik net even naar de wc was. Pot kapot. Hoelahoep had ik onder de bank verstopt, maar gevonden dus. Jammer, net een leuke pot. Dus maar in de gang doen. Dat hoelahoepen. En daarna viel er nog een plant om 'omdat ze schrokken'...niks kapot gelukkig, alleen rommel. Ook niet erg. Alles kan weer opgeruimd worden. 

Ze bleven eten en dat was gezellig. Na het eten even doen wat ze bij mijn kleindochter in de klas als eerste doen (volgens haar) dansen en als de muziek stopt, dan moet je ook stilstaan. Alors on dance!

Daarna met de Barbie's gespeeld. Een Zeemeerminbarbie (he...geen voeten he Oma!) uit de kadodoos. De andere donkere Barbie was al direct 1 schoentje kwijt, net als kleinkind een oorbel. Dus maar even stofzuigen met een pantykousje over de zuigmond (heel handig dat ik die kous los liet en die dus in de stofzuiger verdween). Toen was alles gespeeld en gedaan en mochten ze even wat kinderdingen op Netflix zien. Neeeeee, niet die afgrijselijke Youtube familie Bellinga. Dat komt er hier niet meer in. Hoe die mensen hun kinderen gebruiken om geld te verdienen, dat moedig ik niet graag aan.

Jongste viel uiteindelijk ook heel laat in slaap en de oudste wilde wachten tot haar moeder er was. Zat wel knus in de grote stoel met kussen en een dekentje en haar Barbie aan wie ze alles vertelde.

Moeder was er heul laat, maar moest voor haar werk in het buitenland iets doen, dus dat was een dubbel ritje ver weg. 

Meeste speelgoed hadden we (kinderen en ik)  al weer in de dozen gedaan. Stofzuigen doen we de volgende dag wel. Eerst naar bed. Moe!





3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja daar wordt een mens moe van, ik weet er alles van. Maar dat maakt niet uit hè, want het is een groot geluk, kleinkinderen.

izerina zei

klinkt als een gouden dag

pourquoi pas ??? zei

Wat heerlijk he. Dan voel je even dat je leeft. Kreeg een tip gisteren een kinderparadijs van 7 etages in Breda. Vast iets voor jullie. ;-) Zijn wij nou gek en zij? Laat maar ik weet t antwoord al. liefs.