dinsdag 27 juni 2023

Willem Nijholt

Prachtige man. Beetje verliefd wel toen ik jonger was. Kende ik hem van Oebele. En later natuurlijk De Stille Kracht en Kris Pusaka. Mooie Indische man. 

In het theater heb ik hem helaas nooit gezien, maar wel stukjes her en der bekeken. Veelzijdig talent.

Carriere Willem Nijholt - artikel uit Trouw

Iemand ook bekend met zijn leven en vooral zijn carriere?


Ben een collega aan het inwerken, maar ingewikkeld, want alle seinen staan op rood of ze het wel leuk vindt. Niet het werk, maar de sfeer. Dus investeren en straks nul rendement. 

Oh...ja, dat was ook zo. Dat is al bijna normaal bij ons. En reden tot frustratie bij de wat meer ervaren collega's. Al die moeite, tijd en aandacht en dan blijft er niemand?


8 opmerkingen:

izerina zei

Heeft die nieuwe collega een goede neus voor sfeer?

Lot zei

In Oebele was hij Koen, en we hebben destijds de kat zo genoemd. Ik heb hem veel zien optreden in shows met Wim Sonnevelt en ook in Musicals.
een LP heb ik nog waarop hij onder andere liederen van Elschot zingt.

nicole orriens zei

Ik vond hem ook altijd erg leuk. Hij speelde ook mee in 'n Zomerzotheid.

pourquoi pas ??? zei

Ik wil je niet jaloers maken maar ik heb hem in zijn blootje gezien. In een toneelstuk met LInda van Dijk. Dat was in die tijd toch wel heel wat hoor.

Bertiebo zei

Ik heb hem best vaak gezien zowel op tv als in het theater. En ik heb zijn boek gelezen. Ja, je zou mij gerust een fan kunnen noemen. Het liedje dat je hier laat horen is ook zo mooi.

Anoniem zei

Ik heb hem gezien in Foxtrot. Geweldig. Ook heeft hij twee boeken geschreven waaronder een briefwisseling met Hella Haase.

anneke broos zei

Wij zijn,,fan,,.er is een grote box met allemaalD.V.D ,s in de bieb.te leen.
Binnenkort gaan we er voor zitten....en,,weet je nog wel oudje,,tegen elkaar zeggen.De briefwisseling met Hella Haase heb ik ook gelezen.

Roelie zei

Prachtige man en geweldige acteur. Heb hem 1 keer live gezien in Carré. Heb erg genoten van Bij nader inzien, naar het boek van Voskuil, prachtige serie.Hij heeft ook luisterboeken ingesproken.. Bedankt voor de tip Anneke Broos.