maandag 16 september 2024

Kadootje

Kwam redelijk laat mijn bed uit, terwijl ik toch al wakker was. Zonder wekker. Nog even dat gevoel van lekker veilig in je bed liggen bewaren. Nog even niets hoeven (wat ook zo is!) en zo anders dan op tijd op staan op werkdagen. 

De kunst is dan ook om niet boos te zijn dat ik de halve dag 'verslaap'. Wat niet zo is. Heel fijn om te zien dat de zon schijnt. Nam me voor in de tuin te gaan ontbijten, met geroosterd brood en roerei. En lekkere koffie. En daar de tijd voor te nemen. Heerlijk lezen in de zon. 

Nog steeds veel vlinders in mijn tuin, zelfs op mijn shirt landen ze. Zal wel mijn douche-foam zijn, ruikt ook naar bloemen en fruit. Maar zo mooi. Iets wat niet te koop is. De vlinders zijn blij met mijn nog bloeiende planten en struiken zie ik.

Moest glimlachen om een filmpje van het jongste kleinkind wat naar babygym was geweest. Ik vroeg haar vader hoeveel kilo ze dan al kon stoten. Is lief te zien hoe haar ouders haar het beste willen geven in aandacht en tijd.

Straks genieten (hoop ik) van de F1. Begint vroeger dan normaal. Ook fijn. Nog daarvoor even wat snoeiwerk gedaan. Zag dat de buurvrouw mijn overgroeiende (nog bloeiende) rozentakken heeft afgeknipt (dat mag) en die liggen nu in mijn tuin voor een gedeelte, dor en bruin. Tsja...groeit wel weer aan. Weghalen en voor volgende jaar weer zo'n mooi seizoen hoop ik. 

Genieten van het aanzicht van een opgeruimde plek in huis. Steeds meer opgeruimde plekken, al gaat het op een langzaam tempo. Gisteren ook even goed de benedenverdieping gezogen en de keukenvloer gedweild. Gewoon omdat het kon. En vanochtend alle sporen van de regen (veel, heel veel stof en zand) op mijn voordeur verwijderd. Ziet er direct weer netter uit. Dat moet en mag ik mijzelf ook gunnen.

Heb die vreemde factuur even gedeeld met mijn broertje. Wat vindt hij ervan. Ja, ook raar, sowieso dat hij na 9 maanden pas opduikt, maar moet ik die dan maar gewoon betalen namens mijn moeder. Moeder bedekt heel veel met de mantel der liefde en ach...kind is zo zielig. Ze is al over de vijftig, maar moeder noemt haar nog steeds kind. Maar ja, nu is mijn moeder dus aan het dementeren, dus weet ze er niets meer van. Dus waarom zou ik me dan druk maken. Gaat ook niet om duizenden euro's. 

Toch fijn dat zusje therapie kan krijgen en een beetje frauderen door de therapeut en zusje hindert toch niet?  Ben ik dan degene die de eerste steen mag werpen? Zeker niet. En toch stoor ik me hier enorm aan. Een hellend vlak om ook dit maar goed te vinden. 

Blij dat ik een lekkere ovenschotel aan het maken ben met veel groenten en kip. Ook voor morgen genoeg. Altijd fijn als je uit je werk komt, alleen maar op hoeven warmen! 







9 opmerkingen:

izerina zei

Maar kun je ook iets aan de misstanden doen?Anders is misschien accepteren de enige optie,om je niet steeds te ergeren

Janny zei

Dat er nog zoeveel dagen zijn met lekker weer, maakt me zo blij. Ik probeer er tussen werk en andere dingen zoveel mogelijk van te genieten. De laatste pluimen van de vlinderstruik, nog net een paar rozen in de bloei en stokrozen met nog een enkele bloem er in. Helaas knakte een zonnebloem om, daar staan nu een paar bloemen van binnen.
Is het een idee om een email naar de therapeut te sturen met de opmerking dat de rekening op naam van de verkeerde client staat, omdat je moeder die therapie niet heeft gehad en dat de rekening daarom niet betaald wordt.
En dat je per omgaande een bevestiging verwacht dat je moeder die rekening niet hoeft te betalen? Jij hoeft niet uit te leggen wie die therapie dan wel gehad heeft, alleen dat het je moeder niet was.

Susan zei

Die therapeut zal echt wel weten dat de naamstelling niet klopt, dat is regelrechte fraude. NIET betalen, terugsturen of mailen dat je moeder daar niet is geweest.

Anoniem zei

Als jij die rekening toch betaalt, werk je mee aan fraude dat moet je niet willen zeker niet in deze situatie. Jouw incestbroer heeft nog altijd vat op jou helaas.

Anoniem zei

Niet betalen, jij hoeft de zaken voor je broer niet op te lossen, ieder zijn eigen verantwoordelijkheid. Hij sleept jou mee in fraude. Hoofd recht, neus vooruit. Nee dus. Sterkte en succes!

mrs H. te B. zei

Dit begrijp ik niet! (Hoef ik misschien ook niet te begrijpen?) Wat bedoel je met de link te leggen tussen de incest door broer, en zus die fraudeert met rekeningen??

Anoniem zei

Oeps, foutje, dacht dat broer ermee te maken had, sorry, kan mijn bericht niet intrekken. Maar dan nog, niet meewerken aan fraude

Anoniem zei

Bericht naar de therapeut dat je een rekening hebt gekregen op naam van je moeder naar dat je moeder niet de patiënt is. Graag de rekening sturen ten name van de patiënt en op sturen naar het juiste adres. De groeten. De financiële afhandelaar van demente mevrouw X.

Anoniem zei

Niet betalen.