zondag 29 september 2024

Zaterdag

Eerst de dag maar prettig beginnen met douchen, aankleden, mijn dekbedhoes in de was die ik van de week van mijn bed haalde. Slopen en onderlaken alweer gewassen. Altijd een schoon en voldaan gevoel na deze handelingen. En hoe fijn is het dat alles werkt. Lijf en machines.

Daarna lekkere koffie gemaakt, met opgeklopte sojamelk met een snufje kaneel erop. Feestelijk, troostend en als ik naar de regen buiten kijk, verwarmend. Alweer een vest aangedaan. Nu nog maar 19 graden in de woonkamer. Maar de gordijnen open, de zon schijnt tussen de buien door, dus het warmt weer op.

Kreeg een aanbod voor 3 maanden een streamingsite voor een relatief laag bedrag (daarna normaal, maar dan zeg ik 'm weer op). En dus maar wel gedaan dit keer. Behoefte aan troostende, fijne en afleidende zaken. 

Denk ik alleen nog maar even een weekje terug, toen de dametjes bij me waren. Lieve familie. En kijk naar het verzoek om voor de jongste een warme sjaal en wantjes te maken. Zo leuk!

Beter om creatief bezig te zijn. Goed voor mijn brein en gemoedsrust. 
Maak eens een collage van kledingstukken die je kan combineren, al in de kast hangen, of je daar nog wil laten hangen. Kleur, snit...probeer wat uit. Heb plezier. Meer plezier. 

Zorg beter voor jezelf.

Keek trouwens uitgesteld naar een film (7500) over een kaping gefilmd vanuit de cockpit. Alleen daar werd gefilmd. Beklemmend, vooral omdat die handelingen me zo bekend voorkwamen bij vertrek. 
Ook opwekkend zullen we maar zeggen. Gelukkig vertelde mijn zoon me dat dingen toch ietsje anders gaan in het echt. (Gelukkig heeft hij er geen ervaring mee).

Fietste naar een stuk waar kastanjebomen staan, want wilde eigenlijk vorige week met de kleindochters nog naar kastanjes zoeken, maar bij de speeltuin waren ze al allemaal uit de boom. Dus wist nog wel een plek verderop waar ik meestal nog wel iets kan vinden. En zeker na de harde wind van vrijdag. 

Ja hoor. Lekker in de fietstas gemieterd, werd direct opgewekt ervan en nu liggen ze op mijn notenhouten kastje en maakte ik ook maar direct een herfstachtig boeket (kunst- en zelfgedroogde bloemen allemaal) gewoon om de herfst te begroeten. Ook wat kaarsen aangedaan en brand er ook eentje voor wie het kan gebruiken. 

Wat back-ups aan het maken van de oude laptop en die weer op de nieuwe zetten. Alleen het huidige jaar van de administratie. 

Ook nog langs de bibliotheek geweest. Maar had te weinig rust in de kont om wat goeds uit te zoeken, dus snel en hapsnap. Ook goed hoor. Komt wel weer. 

Komende week een drukke week op mijn werk voor de boeg.  Alweer een experimentje met een nieuwe medewerker. Dus wil echt goed opladen daarvoor en gewoon om de rust terug te vinden. 

Ga zo Signora Volpe op BBCFirst terugkijken. Fijne detectiveserie op vrijdagavonden uitgezonden, maar voor mij al vrij laat, dus kijk ik wel wanneer ik wel kan. 






3 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Afleiding is goed. Zomaar iets loslaten kan niet, maar het helpt wel om je met andere dingen bezig te houden.

Bertiebo zei

Goed bezig!!!!!

Petra zei

Zo mooi hoe jij om andere mensen geeft: je moeder, je dochters, je kleinkinderen. De mensen die op je werk om hulp komen vragen. En het kaarsje voor alle anderen die het nodig hebben. Dat maakt mij dan weer blij op deze zondagochtend.