dinsdag 10 september 2024

Terug na vakantie

 Positief, de bus was op tijd, ik had een zitplaats en de trein was ook op tijd, met zitplaats. Hoera!

Was op tijd op werk om rustig te kunnen opstarten. En aangezien ik de zondagavond al had gekeken wat er allemaal lag en dingen had voorbereid, was het geen verrassing. Geen keivolle inbox. 

Wat ook positief was is, dat men blij was dat ik er weer was. Want, goh, je doet echt heel veel op een dag en ook veel verschillende werkzaamheden. Positief dat diegenen die mijn werk overnamen me dat aangaven, plus leidinggevende en andere collega's. 

Nu nog me betalen zoals het hoort. Of, zoals de collega's van de opdrachtgever hebben, oude lullen dagen. 

Fijn gewerkt, maar er bewust op gelet om niet te lang achter elkaar te zitten. Opstaan, loopje doen, altijd nuttig uiteraard, maar ook gewoon extra thee halen. Of op tijd mijn mokken omwassen, dan is het maar vast klaar. Zodat ik ook gewoon na 8 uur naar huis kon en niet na 8 uur en 3 kwartier. 

De trein was wel tjokvol op dat tijdstip. En werd bij de tussenstops steeds voller. Maar ik zong alleen maar in mijn hoofd dat ik lekker 15 minuten eerder thuis zou zijn, in de motregen en met zicht op een lekkere ovenschotel. 

Ik voorzie alweer wat troubles, maar dat is niet aan mij om op te lossen. Daar wordt de leidinggevende nou voor betaald. Om te anticiperen en alvast na te denken wat de gevolgen zijn. 

Dus een fijne eerste werkdag.






7 opmerkingen:

Helen zei

Nou hele fijne 1ste dag.
En troubels zijn voor leidinggevende.
Laat lekker langs je heen laten gaan. Je eigen werk goed doen.

izerina zei

Prettig om zo af te kicken van je vakantie

Anoniem zei

Fijn zo rustig weer starten na de vakantie. Het is goed om de verantwoordelijkheid voor zaken die niet tot je takenpakket behoren, te laten bij degene die er in zijn/haar functie wel verantwoordelijk voor is.

Anoniem zei

Dat klinkt echt positief Fijn dat de waardering naar jou toe zo hardop uitgesproken is . Leuke start zo na je vakantie! Marina

Lot zei

Hoop dat je vandaag een thuiswerk dag ervan hebt kunnen maken met de stakingen

Zuinigaan (Aaf) zei

Fijn dat je je eerste werkdag na de vakantie in alle rust kon beginnen en dat je waardering kreeg voor het vele werk dat je doet!

Tja, "oude lullendagen of -uren", die had ik ooit. Totdat men vond dat dit discriminatie was. Ook jongere mensen met een gezin zouden dat moeten hebben, en mantelzorgers en noem maar op. Uiteindelijk werden de seniorenuren verdeeld over iedereen, zodat er voor iedereen een beetje overbleef. Vanaf mijn 50e jaar had ik 2,5 uur per week op fulltime basis, vanaf mijn 60e 5 uur per week op fulltime basis en toen de nieuwe regeling inging, vrijwel niets meer. Toen moest ik ineens weer 8 uren per dag werken en kon ik zo nu en dan een extra uurtje verlof opnemen.

Mevrouw Niekje zei

Fijn wanneer de eerste werkdag terug prettig verloopt. Goed ook om te bedenken dat de vervelende dingen voor de leidinggevende zijn, niet voor jou.