zaterdag 7 september 2024

Schuur 'm erin!

De hele ochtend al hoorde ik een indringend geluid van een schuurmachine. Dus uiteindelijk maar gevlucht, terwijl ik me nog zo had voorgenomen heerlijk van de rust in mijn eigen tuin te kunnen genieten.

Maar dit was, zonder gehoorapparaten in he, zo gekmakend! En het ging maar door en door en door en door en door en doorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Gisterenmiddag bij het huiszitten bij mijn dochter waren ze ook aan het lawaai maken. Aarde die aangetrild moest worden. Bouwdingen, grote en flink lawaai makende apparaten. Gelukkig wel een eind verderop, maar het kwam toch binnen. Plus extra focus op de voordeurbel, hoor ik ´m wel? Mis ik haar afspraak niet?
Monteur was gekomen de volgende ochtend. Bleek dat de provider het abonnement nu al had afgesloten, terwijl dat volgende week pas is. Hadden ze dat in de administratie niet kunnen checken. Zo jammer van de verloren tijd. Voor alle partijen. 

Dus om het lawaai te ontlopen even naar een plekje aan een groot meer gefietst. Nog steeds afgesloten vanwege nu de afbouw van het festival van vorige week, maar ja...dan maar even iets illegaals doen en op twee verschillende plekken genoten van de rust, het water en het weer. 
Zag wel steeds meer bewolking aankomen en het voelde ook klammer. Thuisgekomen nog even vol bewondering, in de inmiddels stille tuin, naar de vlinderstruik gekeken, ooit als stekje gekregen van Pourquoi Pas. Omdat ik alle uitgebloeide pluimen er onmiddellijk vanaf snoeide, zit hij nu weer vol pluimen. En boordevol vlinders, per pluim minstens twee. Heel fijn om te zien. En ook vol andere insecten. 

Tuinspullen opgeruimd, want het werd steeds donkerder. Onweer inderdaad plus een flinke regenbui. Ruikt altijd zo lekker daarna dan. 

Bekeek nu de uitzending van donderdag van B&B Vol liefde en moest zo enorm lachen om de nieuwe paardendame bij Robert Jan. Die hoed! Waar koop je zoiets? Feestwinkel? Die laarzen, alles zo volgens het boekje en dus juist helemaal niet authentiek. En nogal lomp kwam ze op mij over. Lomp en dominant.
Wel heerlijke tv, net zoals twijfelkont Albert die claimt dat hij heel snel iets kan besluiten. Om daar na 2 seconden al weer over te twijfelen.  Die andere vrouw is ook heel leuk! Dan spreekt niet zijn hoofd, maar dat aanhangsel.

In de ochtend mijn bed afgehaald en in de wasmachine gestopt en mijn beddengoed was ook na 2 seconden in de zon alweer droog. Heerlijk voordeel van de zomer. 
Bed weer lekker schoon opgemaakt, dus hoop geen al te klamme nacht. Nog steeds geen dekbed op mijn bed; te warm. Ook dat is zomer. Heel aangenaam.








2 opmerkingen:

izerina zei

Ja schuur-mensen zelf hebben gehoorbescherming op,maar de buren helaas niet

Anoniem zei

Schuren, ik word gek van de verwarde buurman, die al sinds mei bezig is zijn hele huis te schuren van binnen. Geen stippeltje verf mag op de kozijnen en deuren en plinten blijven zitten(wat idioot is, want voor verven hoef je alleen maar wat op te ruwen zodat de verf blijft plakken) Hij is nog niet begonnen met verven, dus het schuren is nog niet klaar.