donderdag 4 april 2013

Kringloop...here I come!

Gisterenmiddag bedacht ik me dat ik nogal veel NATO gedrag vertoon en het enige wat dat kan veranderen is Actie!


Dus de spullen die al een tijdje klaar stonden om naar de Kringloop te worden gebracht, maar er nog steeds stonden omdat:
a...te koud om te fietsen,
b. teveel om met de fiets te brengen,
c. geen energie om de deur uit te gaan,
d. geen reden...gewoon uitstelgedrag

- in mijn fietstassen gedaan en weggebracht. Het was lekker weer gisteren en goed voor de beenspieren en energieverhogend.

Zoveel was het niet hoor, maar gewoon een goed gevoel om die zaken weg te doen. Mijn huis uit en klaar voor hergebruik bij iemand anders.

Nu een kwestie van doorpakken en de Flylady methode van iedere dag 15 minuten. En de opbrengst direct wegbrengen.

Mijn zoon heeft hier nog heel veel spullen staan, maar claimt dat er niets van hem bijzit en ook nergens meer behoefte aan heeft. Dat ga ik ook uitzoeken en ook weggeven.

Helaas zag ik een  boek voor wel 50 cent bij de Kringloop van Benoite Groult, dus iets gekocht. Maar ik denk dat deze diepte-investering wel mag. :)

Het weekend had ik het met mijn zoon over ergens anders gaan wonen - ooit - en hij gaf aan dat hij me graag wil helpen verhuizen, maar dat ik dan wel minder spullen moet hebben om te verhuizen. Dat deed me weer eens kritisch om me heen kijken.

Ik weet dat ik huiver van de inhoud van de kasten, kastjes, kamers en zolderkamers en kasten van mijn moeder. Dat ik besef dat die ooit leeggehaald moeten worden en hoeveel werk dat wel niet is. En dat
mijn moeder nog steeds aan het hamsteren is. Vaasje hier, dingetje daar,  Yves Rocher kadootjes, aankoopjes bij Klingel, Mona en nog meer van dit soort online kledingwinkels voor dames op leeftijd, het hele huis is prop vol. Er is geen enkele kamer die leeg is. Terwijl we er ooit met 8  personen woonden. En mijn moeder er nu alleen woont.

Die erfenis wil ik mijn kinderen niet geven. Dus ga ik dit jaar zorgen dat mijn kamers leger worden en ik alleen spullen heb die ik regelmatig gebruik en niet meer meer je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt.

Weer een project om te doen!


2 opmerkingen:

  1. Lekker opruimen hoort bij het voorjaar. (wat je voorjaar noemt dan haha).
    Ik koop ook wel eens boeken bij de kringloopwinkel en breng ze dan later weer terug, dan kunnen ze ze nog een keer verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De actiebereidheid is groot, lees ik wel. Dat gaat vast helemaal goed komen!

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.