maandag 8 april 2013

Nog één boom over!

Was het hele weekend flink snotterig, groggy en voelde me niet echt lekker. Lang geslapen, was kennelijk nodig en gisterenmiddag met de heerlijke echte kashmir pashima die mijn dochter voor me had meegenomen uit P akistan in de tuin gezeten. Heerlijk in de zon.

Dat doet een snotterig mens goed. Het viel me op, toen ik vanuit de zolder eens naar de achtertuin keek, dat iedereen een tegeltuin heeft. Geen bomen of struiken te bekennen en nou heeft de gemeente bedacht om ook nog eens alle Kastanjebomen langs een sloot bij mij aan de overkant te verwijderen. Zo kaal. Je waait direct  van je fiets als je daar rijdt. Kan ik niet genieten van de kastanjebladeren die zich langzaam ontvouwen en echt het voorjaar aankondigen.

Ik zag een Merel die kennelijk heel blij was met de boom in mijn tuin. Hij zat er urenlang. Had een beetje medelijden met de vogels in de buurt. Waar moesten die nou in de avond lekker zitten. Op een tegel?
En al dat regenwater...dat kan niet meer lekker in de grond zakken, dat blijft op die tegels staan.

Hoe ver staan we af van de natuur met dit soort gestyleerde vinextuinen. En één pot met violen.


Mijn dochter voelt zich ook niet lekker. Ze moet straks werken en piekert er niet over om zich ziek te melden. Wat ik al schreef.; ze is best hard voor zichzelf. Ik snap haar uitbarsting ook wel; ze bezocht vrijdag het graf van een leeftijdsgenoot. Dat hakt er wel even in. En eerlijk is eerlijk....ik had misschien ook wel de teugels een beetje te ver laten vieren. Ik wil nog steeds minder wegen dan mijn huidige gewicht dus moet er ook actiever aan werken.

Maar elke dag is weer een nieuwe start en vandaag ben goed begonnen met mijn rondje Bless the House, een kom Havermout met Sojamelk, een lekkere kop zwarte koffie en zo direct ga ik een smakelijke kom salade maken. De eitjes staan al klaar. En een rondje fietsen. Het is te mooi weer om alleen maar thuis te zitten snotteren. Ga op zoek naar zaadjes om bloemen voor te zaaien. Mijn radijsjes, peterselie en Ruccola komt goed op..en ik las ergens over snijsla. Dat lijkt me heerlijk straks...vers van de pers...zonder conserveringsmiddelen die toch wel in zo'n zakje salade moeten zitten.


1 opmerking:

  1. Al die 'vinextuinen' schijnen ook best een probleem te geven met waterafvoer...

    Geef je dochter maar een extra dikke knuffel van me. Ik moet morgen ook naar de begrafenis van een klasgenoot, en zoiets is zo ontzettend erg... ze zal vast een hoop knuffels kunnen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.