maandag 3 februari 2014

Als een bol

Vanochtend naar de huisarts geweest voor de verwijsbrief om therapeutische ondersteuning te krijgen en teruglopend vond ik dat ik wel een bemoediging verdiende. Ik deed een diepte-investering van euro 1,75 en kocht 3 hyacintenbolletjes. Die deed ik vervolgens in een rekje wat ik al een tijdje had en die in mijn schuur opgeslagen stond.
Vond die bollen wel symbolisch voor wat ik zou moeten voelen, weten.

Ik heb alles in mij om te worden die ik ben. Die bollen hebben geen bemoediging van buitenaf nodig, maar wel aandacht en de juiste bemesting om een bloeiende hyacint te worden. Prachtige kleuren en heerlijke geuren. Ze zullen geen tulp worden. Dat hoeft ook niet, want ze zijn in oorsprong prachtig. Als hyacint. Blauwe, Witte, Roze en waarschijnlijk nog wel meer varianten zijn er. Zit allemaal in die bol.

Leg je de bol in een donkere schuur, dan komt er geen prachtige bloem uit. Zet je de bol op water of in de aarde, dan wel. In het licht. De bol heeft dus een aantal zaken nodig om tot bloei te komen. Anders is de bol nog steeds een hyacint, maar zonder bloei. Deze maand ga ik dus op zoek naar bemesting en licht en luchtigheid.
6 opmerkingen:

izerina zei

Mooie vergelijking

Anoniem zei

Ah, je hebt dus wat shit nodig, meestal is dat wel in ruime mate te vinden. ;)

Esther zei

Komt wel goed met je hyacintjes en jou, je begrjpt heel goed wat je nodig hebt!

ConsuminderMuts zei

Geweldig geschreven, petje af!

Maria zei

Ik moest en zou vorige week ook hyachinten hebben. Vooral omdat ze lekker ruiken.:). Nu ik zo je verhaal lees, komen er nog een paar metaforen boven. Vaak zijn ze gegroepeerd per drie, zie je foto ook. Mooi met drie. Maar.. Een hyachint kan ook heel mooi staan geuren en kleuren in zijn eentje. Een tulp alleen is niks.. Een hyachint is dan nog steeds heel mooi en stevig in de aarde!

Petr@ zei

Ik heb even bijgelezen bij je en je bent weer lekker op dreef!
Ik heb bewondering voor je zelfkennis en zelfspot!
Ik hoop dat alles goed met je gezondheid gaat en je snel een baan vindt, dat moet toch haast wel, je bent zo gedreven!