woensdag 12 februari 2014

Mooi man!

Wat ben ik gezegend met een fijn gezin. Dacht ik vroeger nog wel eens dat ik geen gezin had, want geen man erbij, nu weet en voel ik dat dit onzingedachtes zijn. Ik heb een geweldig fijn gezin. We geven echt om elkaar en dat niet alleen, we durven ook elkaar aan te spreken als we ons zorgen maken over een gezinslid. Dus niet alleen maar "hé, hoe is het met mij?"

Zoonlief belde van de week dat hij zich zorgen over zijn zus maakte en ik gaf hem aan dat het me dan beter leek om met elkaar hier over te praten in plaats van tegen elkaar. En zo gezegd zo gedaan.

En wat doet het me goed om te zien hoe ze zich gezien voelt. Dat IS ze natuurlijk ook, maar ik weet uit ervaring dat het goed is om dit regelmatig ook te zeggen of te laten voelen. En dat ze weet dat wij er voor haar zijn; geen probleem of uitdaging is onoplosbaar. En dat het ook niet zo is dat omdat ik heb aangegeven met wat zaken te zitten er geen tijd of aandacht voor haar is. Of voor anderen.

Zo lekker wollig geschreven, maar voor mij is het voldoende om even te kunnen uiten hoe mooi ik deze aktie van mijn zoon vond. En de reactie van mijn dochter daarop.

En daarna even fijn een lunch gemaakt voor het gezin en de één naar werk en de ander richting vriendin.

Mooi man!

2 opmerkingen:

Maggie zei

Fijn, om er zo voor elkaar te zijn!
En het plaatje onder je blog is ook prachtig. Is er echt een bedrijf met die spreuk op de muur? Ik ben benieuwd welk bedrijf dat dan is...

pourquoi pas ??? zei

Wat heerlijk voor je om zulke leuke kinderen te hebben. Ik had die mening al hoor door je verhalen en ik zeg t nogmaals; dat t zulke leuke kinderen zijn heeft voor een groot deel met jou en je opvoeding te maken. Denk daar eens over na.