donderdag 13 februari 2014

Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Online een aantal vragenlijsten moeten invullen voor gesprekken met een therapeut/psycholoog. Je kon ook de uitslag van één van die vragenlijsten zelf bekijken en daar kwam een uitslag uit. Ik schrok er wel en ook weer niet van. Ik ben bekend met DMS V en de indelingen en dat als je alles leest iedereen wel een labeltje of een psychisch ziektebeeld heeft. Het is natuurlijk ook maar net in hoeverre je last ervan hebt of ervaart.

Bovendien vroeg de vragenlijst om na te denken over hoe ik me deze week voel. Een momentopname, zei de eigenwijze troel.

Heb, omdat mijn vader jarenlang in het Gekkenhuis  een Psychiatrische inrichting heeft gewerkt en later er ook nog heeft verbleven, iets meer inzicht dan een leek over hoe simpel het is om door te draaien en ook hoe graag men tegenwoordig overal een label op wil plakken. Al was het alleen al voor de ziektekostenverzekering. Die eist in 2014 al bij de huisarts dat er nagedacht wordt over de duur van de behandelingen en waarvoor. Dus als je verwijsbrief niet correct is, dan heb je dik (pun intended) pech gehad.

Werd vanochtend veel te vroeg wakker, beetje liggen lezen en toen toch weer doorgeslapen, waardoor ik natuurlijk ging dromen. Wel een mooie droom dus dat was een vruchtbaar doorslaapuurtje. Moest mijn best doen om toch te blijven relaxen ook al was ik veel later wakker dan normaal...maar he...er wacht toch niemand op me, dus waarom zou ik boos of chagerijnig zijn over zoiets simpels. Alle taken konden ook later worden gedaan toch?

Genoten van koffie met een schepje cocosolie,
in een rustig tempo de dingen gedaan die gedaan moeten worden en in de middag naar de bibliotheek om wat boeken te brengen en te halen en wat tijdschriften door te lezen. Leuke online Bucketlist gezien o.a. En voor morgenochtend, voor het kluppie een Valentijnsdag-traktatie gekocht. Is toch grappig om daar als werkzoekende een hart onder de riem gestoken te krijgen?

Was nog net op tijd thuis om alweer een aantal Olympische medailles te zien winnen door onze dames. Wat geweldig zeg. En wat een powerrrrrr die dames.

Kijk...als ik nou nog in The Ratrace zou meedoen/lopen dan had ik geen tijd om dat allemaal uitgebreid te mogen bekijken en te genieten van de medailles. Ieder nadeel hep z'n voordeel!
1 opmerking:

izerina zei

Triest,dat er een label nodig is om hulp te kunnen krijgen.