dinsdag 4 februari 2014

Bedgewoonte

Vandaag al teruggebeld door therapeutencentrum en van de week word ik gebeld voor een intake. Er is een wachttijd, maar kan waarschijnlijk half maart aan de bak.

Natuurlijk ben ik al een tijd 'aan de bak' maar dan met iemand die mijn gedrag doorziet en me kan helpen om ingesleten overtuigingen weg te slijpen.

Gisteren had ik veel energie en doordat de zon pal op de ramen stond maar ook nog even de ramen gelapt, naast mijn gewone huishoudklusjes.  Met mijn magische paarse huishouddoeken van de vliegende dame. Werkt echt. Ik gebruik ze ook in mijn badkamer om, zonder chemische middelen, alle kalkaanslag van de tegeltjes in de douche te verwijderen. Ze geeft aan dat het beste middel spierkracht is. Gewoon elke dag een stukje met desnoods de shampoo waar je je haar mee wast (zeep is zeep) en dan worden die tegels echt wel weer glanzend.
Het scheelt dat ik veel geduld heb, maar ik zie heel langzaam weer glans inderdaad. Heeeeeeeeeeeeel langzaam.

In de middag een stuk gelopen en ook nog een uurtje gestudeerd, buiten de sollicitatie-activiteiten natuurlijk. Soms voelt het alsof ik op Kantoor Citroenvlinder zit. Elk uur is gevuld met nuttige zaken.

Wat ik heerlijk vind, is dat ik bedacht dat toen het wat kouder werd, ik een oud een-persoonsdekbedje van één van de kinderen over mijn eigen dekbed kon leggen en daar dan weer mijn bovenste doorgestikte sprei overheen. Ziet het er nog steeds fraai uit. Normaal heb ik dan 2 laagjes (mijn dekbed is oud en dun) en nu 3. Dat scheelt en daardoor slaap ik beter. Dus maar op mijn verlanglijstje voor mijzelf een nieuw dekbed zetten. Maar zo stom toch...dat ik nu pas zoiets bedenk. En me dat gun. En nee...de kachel doe ik nooit aan in mijn slaapkamer, dat vind ik niet lekker slapen. Vaak staat ook het raam nog op een kiertje.

Volgens mij is dit onderdeel van zachter voor mezelf zijn. En dan heb ik het over zoiets simpels als een lekker warm bed. Helaas zonder dito man erbij.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik had het ok steeds koud, en pakte een eenpersoonsdekbed met hoes van het logeerbed en legde dat onder mijn tweepersoonsdekbed...zo zag het er netjes uit. Maar het heeft nog een voordeel, ik was nu wekelijks het eenpersoonsdekbed, die tweepersoons is meer de "sprei" geworden en was ik niet zo vaak. Zo kan er eer was in de trommel. Vond ik achteraf wel slim :)

Groet, Greet

OpnieuwBeginnen zei

Geitenharen sokken, dekped en sprei. Electrisch deken jaren gelede al verwijderd.
Sollicitatieactiviteiten, hoeveel tijd kost dat per vier weken en wordt je wel eens door uwv opgeroepen?